LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ
LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi, cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.
sunt delicioase si sanatoase preparate in casa.

Ingrediente

  • 250 g faina
  •  150 ml apa calduta
  •  1/2 bucata cub de drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahar
  •  2 cani ulei

pentru umplutura

  •  200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

Mod de preparare

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust.

Se servesc calde.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 10 afisari
Cremă de brânzeturi proaspete

Cremă de brânzeturi proaspete

Creata de Maria · 157 afisari
Salată de icre de crap

Salată de icre de crap

Creata de Maria · 136 afisari
Sufleu de brânză de oi

Sufleu de brânză de oi

Creata de Maria · 94 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 3.6k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 3.8k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 3.8k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 3.7k afisari