CE POATE FI MAI BUN, DECAT PLACINTELE NOASTRE TRADITIONALE ??
Langos, cu branza sau samantana si usturoi, sunt cele mai delicioase deserturi traditionale, usor de preparat si economice.
un deliciu pentru toti !
pentru umplutura
Dizolvă într-un castron drojdia şi amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine preparatul.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu un prosop. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, pentru aproximativ 30 de minute.
Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi din aluat crescut.
Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Se scot langoşile pe șervețele de hârtie şi se lasă la scurs. Fiecare bucățică de langoși se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.