O gustare sau o cina rapida si delicioasa
300 g carne de pui, 1 chifla de burger, 1 varza alba, 1 ceapa rosie, 1 rosie, 1 castravete murat, 400 ml iaurt, ketchup, usturoi,1 lingurita chimion, sare, ulei de masline
1.Primul pas consta in pregatirea unei marinade in care va sta carnea de pui, dupa ce a fost spalata si uscata. Aceasta va contine 150 ml iaurt, ulei de masline, sare si chimion, care se vor amesteca usor. Punem carnea de pui in acest sos si ne asiguram ca fiecare bucatica este acoperita si dam la frigider pentru 3-4 ore.
2.Scoatem carnea de la marinat, o punem in tava, dam la cuptor, pana cand aceasta se rumeneste.Intre timp, pregatim sosul de usturoi.
3.Intr-un bol punem usturoiul zdrobit, sare si turnam treptat uleiul pe care il amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta. Adaugam 150 ml iaurt gras si amestecam in continuare pana se formeaza sosul.
4.Taiem chifla in doua jumatati si scoatem miezul iar carnea si legumele le feliem. Punem cele doua jumatati de chifla in cuptor pentru 2 minute, apoi montam kebabul. Pe prima jumatate intindem sos alb, apoi presaram felii de carne, varza tocata marunt, rondele de rosie, castravete murat, ceapa. Incheiem cu un strat de sos de usturoi si un strat de ketchup, peste care punem a doua jumatate a chiflei.