Jambon de porc la cuptor
Jambon de porc la cuptor

Jambon de porc la cuptor

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 600-900 g jambon adica pulpa de porc
  • 150 ml vinsau otet
  • usturoi
  • ardei iute
  • făină
  • sare
  • salată verde

Mod de preparare

Carnea, împreună cu 450 ml apă, vin, usturoi şi ardei iute după gust se lasă la marinat 12 ore.

Se prepară un aluat din făină cu apă caldă şi puţină sare , se frământă bine, se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm, cu care înveleşte întreaga bucată de carne scoasa de la marinat şi ştearsă bine.

Marginile aluatului se lipesc una de alta prin apăsare.

Carnea învelită în aluat se înţeapă cu o furculiţă în câteva locuri, se aşază într-o tavă unsă şi se lasă în cuptorul fierbinte până când aluatul s-a rumenit şi s-a copt bine.

Se scoate jambonul din aluat , se taie în felioare subţiri şi se aşază pe platou, pe frunze de salată verdeşi se serveşte cu muştar sau hren sau castraveţi muraţi.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 462 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 570 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 431 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 382 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Chiftelute de pui umplute cu gouda si ciuperci

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Rață cu portocale

Rață cu portocale

Creata de Maria · 1.2k afisari
Pui cu mere renete

Pui cu mere renete

Creata de Maria · 835 afisari