Îngheţată în 4 culori
Îngheţată în 4 culori

Îngheţată în 4 culori

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   447 afisari

Ingrediente

  • Pentru îngheţata de fistic
  • 5 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 250 g fistic decojit
  • 6 linguri zahăr
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • Pentru îngheţata de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 350 g zahăr
  • 6 ouă
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • Pentru îngheţata de zmeură
  • 500 g zmeură
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Îngheţata de caise
  • 250 g caise
  • 750 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 200 g frișcă
  • Pentru ornat
  • căpșuni
  • kiwi
  • cubuleţe de ciocolată
  • stafide

Mod de preparare

Îngheţata de fistic:

Bateţi gălbenuşurile împreună cu zahărul. Adăugaţi laptele şi puneţi toată compoziţia la foc mic. Amestecaţi până începe să fiarbă.

Strecuraţi compoziţia, adaugaţi fisticul măcinat şi lasăţi la răcit.

Între timp, pregătăţi frişca. Amestecaţi cele două compoziţii, frişca şi laptele cu fistic. Puneţi totul într-o cutie cu capac şi se lasă 3-4 ore la congelator.

Îngheţata de vanilie:

Puneţi laptele la fiert. Când începe să dea în clocot, adaugăţi pliculeţele de zahăr vanilat şi lasăţi să fiarbă la foc mic.

Într-un vas, bateţi ouăle împreună cu zahărul. Adaugaţi laptele cald, amestecaţi şi puneţi iar pe foc. Fierbeţi până se îngroaşă compoziţia, iar apoi amestecaţi, lasăţi la răcit şi băgaţi la congelator.

Îngheţata de zmeură:

Pasaţi zmeura cu blenderul.

Separat, amestecaţi zahărul cu laptele, adaugaţi zahărul vanilat şi puneţi totul la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, până se topeşte zahărul. Lăsaţi să se răcească, apoi amestecaţi cu zmeura pasată. Puneţi totul într-o cutie şi băgaţi la congelator.

Îngheţata de caise:

Spălaţi caisele, curăţaţi-le de coajă şi pasaţi-le cu blenderul.

Bateţi gălbenuşurile, adaugaţi zahărul şi laptele, amestecaţi bine şi puneţi totul pe foc mic, până se îngroaşă compoziţia.

Lăsaţi să se răcească, apoi adaugaţi în compoziţie caisele pasate şi frişca. Amestecaţi bine, iar apoi puneţi într-o cutie şi bagaţi la congelator.

În pahare de îngheţată se pune câte o cupă din fiecare aromă, apoi se ornează cu bucăţi de căpşuni şi kiwi, cu stafide şi bucăţele de ciocolată.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 7 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 437 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 656 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 583 afisari
Retete cu aceleasi etichete
TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari
Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Tarta de pere

Tarta de pere

Creata de Mirela · 2.7k afisari
Clatite cu inghetata si sos de ciocolata

Clatite cu inghetata si sos de ciocolata

Creata de Marcela · 2.7k afisari