Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie
Inghetata delicioasa de altadata - Parfait cu lamaie

Va mai aduceti aminte de bunatatea de inghetata care se numea Parfait, se gasea la toate tonetele stradale.
Acum doar la cofetariile de lux si acasa se mai gaseste aceasta delicatesa.
Este usor de prepara si este delicioasa.
Puteti sa faceti o surpriza si sa impresionati prietenii si familia cu aceasta inghetata !
Un deliciu sanatos !

Ingrediente

  • 1 ou
  • 5 galbenusuri de ou
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 gr zahar (macinat pudra)
  • 1/2 foaie de gelatina (sau 1/4 lingurita gelatina granulata)
  • 60 ml limoncello
  • 300 ml smantana pentru frisca (rece, tinuta 10 minute la congelator)
  • Sos de zmeura
  • 500 gr zmeura
  • 75 gr zahar (macinat pudra)
  • frunze de menta (pentru decor)
  • Portii: 6 mari

Mod de preparare

  • Se pun ouale, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie intr-un vas pe abur. Se bat cu telul (manual, sau puteti folosi mixerul cu tel para), la inceput mai rar, apoi constant cand incepe sa prinda volum, pana obtineti o crema care curge in valuri groase de pe tel, ca o lava (dureaza cca 20 minute).
  • Mutati crema intr-un bol incapator si lasati sa se raceasca (macar 10 minute; trebuie sa nu o mai simtiti calda cand o atingeti).

  • Cat se raceste crema, puneti limoncello intr-o craticioara si dati un clocot, doar cat sa se evapore putin din alcool. Mutati limoncello intr-o ceasca si lasati sa se racoreasca (sa se simta caldut la atingere).

  • Puneti gelatina in apa rece (doar 1 lingura de apa daca folositi gelatina granulata) si lasati sa stea 5 minute. Dizolvati apoi gelatina in limoncello caldut.
  • Turnati limoncello peste crema de oua si amestecati usor cu un tel.

  • Bateti frisca pana sta pe tel si apoi adaugati-o in crema de oua in 3 transe, amestecand usor cu telul.

  • Asezati 6 inele de patiserie (de 8 cm diametru; puteti folosi si alte dimensiuni) intr-o tava. Fiecarui inel i-am invelit baza in folie de plastic. Impartiti crema in inele.

  • Dati tava cu inelele la congelator timp de minim 4 ore. Dupa cca. 4 ore parfait-ul va fi perfect.
  • Delicios si gustos !

Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 107 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 533 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 1.1k afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 1.2k afisari
Retete cu aceleasi etichete
HUMMUS CU LINTE

HUMMUS CU LINTE

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Supa de linte rosie

Supa de linte rosie

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Cocktail cu pepene

Cocktail cu pepene

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Legume marinate cu sos chimichurri

Legume marinate cu sos chimichurri

Creata de Mirela · 2.9k afisari