Conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.
Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, macrou, sardine, seminţe de cânepă – Omega 3, şi ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6.
Această îngheţată se prepară foarte uşor: mixăm toate ingredientele într-un blender până când obţinem o cremă pufoasă şi extrem de delicioasă.
Semintele de canepa au un gust placut si pot fi consumate foarte usor, ca atare, sau sub forma de gustare si dulciuri, inghetate.
De asemenea, merg de minune, in orice salate. Pot fi amestecate cu usurinta in blendere, imbogatind considerabil savoarea sosurilor de salate si a bauturilor racoritoare naturale sau a sucurilor proaspete.