Iepure de casă în sos alb
Iepure de casă în sos alb

Iepure de casă în sos alb

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg carn de iepure
  • 60 g unt
  • 60 ml ulei
  • 50 g făină
  • câtva boabe de piper
  • sare
  • zeamă de lamâie după gust

Mod de preparare

Se taie carnea îb bucăți și se pune la prăjit în ulei încins. După ce carnea s-a rumenit pe toate părțile , se stinge cu apă caldă, se adaugă piper, sare și se lasă să fiarbă până este gata.


Între timp se pune unt la încălzit, se presară cu făină, se călește 5-6 min pe foc domol, apoi se stinge cu apă, atât cât să rămână sosul gros ca smântâna. Se răstoarnă peste carne și se mai dă totul în fiert 2-3 minute.


Se potrivește după gust cu sare și cu zeamă de lămâie.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 368 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 454 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 431 afisari
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Creata de Maria · 459 afisari