Iepure de casă în sos alb
Iepure de casă în sos alb

Iepure de casă în sos alb

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Mâncăruri cu carne   1.2k afisari

Ingrediente

  • 1 kg carn de iepure
  • 60 g unt
  • 60 ml ulei
  • 50 g făină
  • câtva boabe de piper
  • sare
  • zeamă de lamâie după gust

Mod de preparare

Se taie carnea îb bucăți și se pune la prăjit în ulei încins. După ce carnea s-a rumenit pe toate părțile , se stinge cu apă caldă, se adaugă piper, sare și se lasă să fiarbă până este gata.

Între timp se pune unt la încălzit, se presară cu făină, se călește 5-6 min pe foc domol, apoi se stinge cu apă, atât cât să rămână sosul gros ca smântâna. Se răstoarnă peste carne și se mai dă totul în fiert 2-3 minute.

Se potrivește după gust cu sare și cu zeamă de lămâie.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 131 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 156 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 152 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 89 afisari