Pentru marinare:
Iepurele se pune la marinat și se ține câteva ore sau e seara până dimineața.
Compoziția marinei este următoarea: 200 ml oțet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpățână usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, câteva felii de ceapă, și țelină, câteva boabe de piper sau ienibahar.
Carnea scoasă din marinată se șterge, se taie în bucăți și se pune la prăjit în ulei încins.
După ce carnea s-a prăjit se toate părțile se adaugă ceapa tăiată mărunt și se călesc împreună până când se rumenește și ceapa puțin, apoi se adaugă 1/2 lingură de făină, piperul, ienibaharul și se stinge cu apă.
Se lasă să fiearbă până ce carnea este gata. Se adaugă smântâna care în prealabil se amestecă cu 1/2 lingură de făină și cu una de muștar și se mai fierb împreună 2-3 minute.