Iepure de casă cu smântână
Iepure de casă cu smântână

Iepure de casă cu smântână

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Mâncăruri cu carne   1.3k afisari

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 lingură de muștar
  • 2-3 boabe de ienibahar și de piper
  • 100 g smântână
  • sare
  • 60 g unt

Pentru marinare:

  • 200 ml oțet
  • 200 ml vin
  • 50 ml ulei
  • 1 căpățână usturoi pisat
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • câteva felii de ceapă și țelină
  • câteva boabe de piper sau ienibahar

Mod de preparare

Iepurele se pune la marinat și se ține câteva ore sau e seara până dimineața.

Compoziția marinei este următoarea: 200 ml oțet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpățână usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, câteva felii de ceapă, și țelină, câteva boabe de piper sau ienibahar.

Carnea scoasă din marinată se șterge, se taie în bucăți și se pune la prăjit în ulei încins.

După ce carnea s-a prăjit se toate părțile se adaugă ceapa tăiată mărunt și se călesc împreună până când se rumenește și ceapa puțin, apoi se adaugă 1/2 lingură de făină, piperul, ienibaharul și se stinge cu apă.

Se lasă să fiearbă până ce carnea este gata. Se adaugă smântâna care în prealabil se amestecă cu 1/2 lingură de făină și cu una de muștar și se mai fierb împreună 2-3 minute.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 131 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 156 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 152 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 89 afisari