Iepure de casă cu smântână
Iepure de casă cu smântână

Iepure de casă cu smântână

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 lingură de muștar
  • 2-3 boabe de ienibahar și de piper
  • 100 g smântână
  • sare
  • 60 g unt

Pentru marinare:

  • 200 ml oțet
  • 200 ml vin
  • 50 ml ulei
  • 1 căpățână usturoi pisat
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • câteva felii de ceapă și țelină
  • câteva boabe de piper sau ienibahar

Mod de preparare

Iepurele se pune la marinat și se ține câteva ore sau e seara până dimineața.

Compoziția marinei este următoarea: 200 ml oțet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpățână usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, câteva felii de ceapă, și țelină, câteva boabe de piper sau ienibahar.


Carnea scoasă din marinată se șterge, se taie în bucăți și se pune la prăjit în ulei încins.

După ce carnea s-a prăjit se toate părțile se adaugă ceapa tăiată mărunt și se călesc împreună până când se rumenește și ceapa puțin, apoi se adaugă 1/2 lingură de făină, piperul, ienibaharul și se stinge cu apă.


Se lasă să fiearbă până ce carnea este gata. Se adaugă smântâna care în prealabil se amestecă cu 1/2 lingură de făină și cu una de muștar și se mai fierb împreună 2-3 minute.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 373 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 454 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 432 afisari
Sote din carne de vacă

Sote din carne de vacă

Creata de Maria · 464 afisari