Desi humusul e de obicei facut cu naut, aceasta reteta inlocuieste nautul cu lintea si poate fi chiar mai delicioasa, cu un gust mai dulce, asemanator cu cel al nucilor. Mancarea poate fi servita ca aperitiv, dar si in sandviciuri sau wrapuri cu legume.
Ar trebui sa incluzi lintea rosie in dieta ta in special daca tii post sau ai o dieta vegetariana, deoarece poate inlocui carnea din punct de vedere nutritional. O mancare cu linte rosie poate fi o idee grozava de pranz in familie, gustos si plin de vitamine si minerale.
Intr-o oala mica incalzeste apa pana da in foc.
adauga boabele de linte rosie si da focul la minimum.
Gateste lintea pentru aproximativ 15 minute, pana cand boabele vor absorbi majoritatea lichidului.
Trece lintea printr-o sita pentru a elimina apa in exces si asteapta sa se raceasca aproximativ 20 de minute.
Amesteca intr-un robot de bucatarie lintea, usturoiul si pasta de tahini pana se omogenizeaza.
Adauga uleiul, sucul de lamaie, sarea si piperul si mai amesteca pentru inca 30 de minute.
Humusul poate fi servit cu paine sau cu legume crude.