Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Meniuri ce cuprind aceasta reteta

Conține  |  3 retete
Meniu postat de Capsunica · 907 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 187 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 380 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 616 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Maslinele si secretul lor, reteta fabuloasa pentru sanatate !!
RETETA ZILEI  |  20 Octombrie

Maslinele si secretul lor, reteta fabuloasa pentru sanatate !!

Creata de Cristina · 31 afisari
Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia
RETETA SAPTAMANII  |  07 Oct. - 13 Oct.

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Creata de AncaEnache · 108 afisari
Saramura de peste , reteta de la Dunare,
RETETA LUNII  |  Septembrie 2019

Saramura de peste , reteta de la Dunare,

Creata de Silvia · 616 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Tarta cu cartofi
Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Iulia · 257 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de telina cu nuca- ideala, sanatate si vitamine
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Ionutz · 241 afisari
Conține  |  3 retete
Placintele romanesti cu varza
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,
Smoothie de zmeura
Meniu postat de Jeni81 · 256 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Gutui umplute cu carne
Gutui umplute cu carne

În sezonul gutuilor, dulceaţa nu este singurul preparat la care să te gândeşti.

Gătit, aromatul fruct se transformă într-o pulpă moale, care dă cărnurilor fine o savoare aparte.
Aroma dulce-acrişoară a gutuilor se combină de minune cu carnea fragedă de miel în această reţetă, care este inspirată din Ayva dolması-ul turcesc, doar că în acela se foloseşte şi orez.
Elenii au, la rândul lor, reţete de gutui umplute cu carne de vită, în care rodiile sau nucile reprezintă ingrediente cheie.

Dacă nu ai încercat până acum un astfel de preparat, reţeta simplificată de mai jos te va ajuta să descoperi aromele aparte ale gutuilor gătite.

Ce ingrediente iti trebuie

6 gutui mari

1 lămâie

6 linguri de unt nesărat sau margarină

2 cepe mari, tocate marunt

350g carne de miel dezosată, tocată

1 roşie mare, fermă, coaptă sau 2/3 cană de piure de roşii la conservă

Sare şi piper negru proaspăt măcinat

1 linguriţă de scorţişoară

½ linguriţă de cuişoare

1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

1 cană de apă

Cum se prepara

Timp de preparare: 25 minute Timp de gătit: 45-60 minute

1. Preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Taie partea superioară a gutuilor şi păstează-le, pentru că le vei folosi ca pe nişte capace după umplere. Scoate seminţele gutuilor şi aruncă-le, apoi scoate o parte din pulpa fructelor, doar atât cât stratul de gutuie rămas să aibă 2-4 cm grosime. Stropeşte interiorul cu coajă cu lămâie. Pulpa de gutui obţinută se toacă mărunt şi se stropeşte cu puţină lămâie.

2. Se topesc 2 linguri unt într-o tigaie mare, la foc mic, şi se adaugă ceapa. Acoperă şi găteşte ceapa amestecând din când în când, până când devine auriu-maronie (cca 15 minute). Adaugă în tigaie pulpa de gutui rămasă şi carnea de miel şi amestecă. Apoi dă căldura la mediu şi găteşte până când carnea se rumeneşte uşor. Adaugă roşiile din conservă sau roşia tocată, sare, piper, scorţişoară şi cuişoare. Lasă pe foc mediu, până când tot lichidul este absorbit. Dă amestecul deoparte de pe foc, lasă-l la răcit, iar apoi amestecă pătrunjelul în compoziţie

3. În fiecare carcasă de gutuie pune câte puţin unt şi unge-o un pic pe interior. Umple cu amestecul de carne la maxim, formând chiar o movilă mică la fiecare fiecărui fruct. Acoperă fiecare gutuie cu capacele rămase de la curăţare, fără să presezi.


4. Foloseşte un vas de yena sau de sticlă adânc, în care aşază gutuile. Topeşte restul untului şi toarnă-l peste fructe. Adăugă apa, acoperă vazul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc mediu, pentru 45-60 de minute. Ca să verifici dacă e gata, încearcă guturile cu o furculiţă: pulpa lor ar trebui să fie moale, iar umplutura perfect fiartă. Se servesc calde.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Creata de Mary · 145 afisari
Cordon bleu

Cordon bleu

Creata de Adina · 469 afisari
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Creata de Marioara Silvia · 485 afisari
Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte

Sa aveti pofta !- Pui cu gutui coapte

Creata de Marioara Silvia · 490 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 2.0k afisari
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Creata de Elena · 2.0k afisari
Pasta de rosii facuta in casa

Pasta de rosii facuta in casa

Creata de Claudia_1 · 2.1k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Creata de Senin · 2.0k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  50 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  85 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  510 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.1k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.0k afisari