Gem de ardei iute - provocare pentru gospodine
Gem de ardei iute - provocare pentru gospodine

Este un preparat delicios, dulce-iute, cu aroma fina de ardei. Se poate folosi ca sos pentru fripturi, cu branza sau cu paine neagra .
Gemul de ardei iute este o specialitate al toamnei.

Ingrediente

  • 750 gr ardei gras rosu- gogosari
  • 250 gr ardei iuti rosii
  • 50 ml otet de mere
  • 1 kg zahar

Portii: 3 borcane de 350 ml

Mod de preparare

  • Ardeii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se pun la fiert cu otetul, la foc mic. Se amesteca cand si cand, mai ales la inceput, pana-si lasa sucul. Fierbeti ardeii cam 20 minute, cu capac, amestecand cand si cand, pana sunt moi.
  • Se racoresc un pic si se maruntesc in blender (sau se trec prin masina de tocat). Se trece piureul rezultat printr-o sita deasa, ca sa separati cojile.
  • Se pune piureul la fiert cu zaharul si se fierbe la foc mic, timp de 45 minute, amestecand din cand in cand.
  • Se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate si se infileteaza bine. Se pun sub o plapuma si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
  • Se pastreaza la rece.
  • Un deliciu al toamnei.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Sos de somon și dovlecei

Sos de somon și dovlecei

Creata de Maria · 531 afisari
Sos de nuci

Sos de nuci

Creata de Maria · 706 afisari
Sos tartar

Sos tartar

Creata de Maria · 545 afisari
Sos de zmeură și vanilie

Sos de zmeură și vanilie

Creata de Maria · 586 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 4.2k afisari
Salate cu linte

Salate cu linte

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Mancare picanta de linte rosie,

Mancare picanta de linte rosie,

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Linguine cu ierburi aromatice

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari