Mâncare de conopidă gustoasă, bogată, cremoasă și fără carbohidrați.
Este un preparat și pentru cei mici, santaosa si delicioasa !
O mâncare de conopidă este binevenită pentru oricine, mai ales că este și foarte sănătoasă.
Este bogată în fibre, motiv pentru care sprijină buna funcționare a sistemului digestiv.
Dacă suferi de constipație sau alte probleme digestive, o mâncare de conopidă la cuptor este ideală ca garnitură.
Dacă este consumată crudă, în salate, conopida conține antioxidanți și vitamine din grupul B.
Ingrediente
- O conopidă mare
- 2 linguri cuburi de bacon
- o linguriță usturoi pisat
- o lingură muștar Dijon
- Piper
- Sare
- ulei de măsline
- o ceașcă de cașcaval ras
- 1/2 ceașcă smântână
- 2 linguri lapte
- o ceapă verde
Mod de preparare
- Conopida se desface în buchețele și se spală bine. Acestea se pun intr-un bol mare, se adaugă peste ele uleiul, piperul, sarea și alte condimente, după gust.
- Buchetele de conopidă se baga la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă până când conopida se rumenește ușor.
- Între timp se pregătește sosul. Smântâna se amestecă cu laptele și muștarul.
- Buchetele de conopidă se mută într-un vas de yena, peste ele se toarnă sosul și apoi cașcavalul ras și ceapa verde tocată mărunt. Se mai bagă la cuptor timp de 10-15 minute.
- Este sanatoasa si are multe vitamine, se poate servi ca si garnitura sau asa pur si simplu cum este gatita la cuptor.