Cartofii se fierb cu coaja, se strecoara, se curata si se rad prin razatoarea cu gauri mici cat sunt fierbinti. Se amesteca intr-un castron uleiul sau untul, oul intreg si faina ca sa se formeze o coca mai vartoasa.
Se framanta putin ca sa se amestece bine, apoi se aduna sul mai gros, cam de 4-5cm diametru. Se taie sulul in 10-12 felii. Fiecare bucatica se intinde in palma cu putina faina pe palma sa nu se lipeasca, si se pune la mijloc o pruna din care s-a scos samburelele.
Se aduna aluatul in jur ca sa nu se vada pruna, se da prin faina si se pun pe o farfurie pana se termina toate galuestele. In acest timp se pun 2l de apa sa fiarba intr-o cratita, si se adauga o lingurita de sare. Cand apa clocoteste, se pun galustele una langa alta. Dupa un minut se misca putin in apa cu lingura, ca sa nu se prinda de fundul cratitei, se pune capacul si se lasa sa firba in clocote mici 20 de minute. Capacul se trage putin la o parte ca sa nu dea apa in foc.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei sau o lingura de unt si 2 linguri de pesmet, se rumeneste putin la foc mic. Cand galustele sunt fierte, se scot din apa, se pun in tigaia cu pesmetul adunat intr-o parte a tigaii. Se rostogolesc ca sa se unga peste tot, dar numai putin ca sa ajunga la toate.
Se trag la o parte care sunt gata si se trec altele prin pesmet, pana se termina. Se servesc calde pudrate cu zahar si vanilie sau scortisoara. Se servesc imediat. Daca trebuie sa mai astepte se tin pe un vas cu apa fierbinte acoperite.