Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.4k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.7k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 3.9k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Creamy Polenta cu Hribi
RETETA ZILEI  |  09 Decembrie

Creamy Polenta cu Hribi

Creata de Marioara Silvia · 1.1k afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 323 afisari
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
RETETA LUNII  |  Noiembrie 2019

Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie

Creata de Claudia_1 · 410 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 706 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 828 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 788 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu
Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu

Friptura romaneasca cu IED la cuptor- un deliciu

Reteta postata de Mirela  · 
 928 afisari

Carnea de IED este mai uşoară şi mai fragedă comparativ cu carnea de miel si se prepară repede şi este un deliciu.

Este un meniu ideal pentru perioada sărbătorilor de Paşti.
un deliciu romanesc !

Ce ingrediente iti trebuie

  • pulpă de ied, coastă, muşchi (ce se găseşte la îndemâna gurmandului)
  • 1 măr verde
  • 2 cepe roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • usturoi
  • sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
  • ulei

Cum se prepara

Spălăm şi grijim bine carnea de ied, înlăturând pieliţele şi eventualele fire de păr din blana vietăţii. Formăm un amestec de condimente dintr-o linguriţă piper, 2 linguriţe boia, cimbru uscat şi o linguriţă sare, şi presărăm şi masăm carnea cu acest amestec. Acest amestec va da vigoare gustului şi supliment de aromă pentru friptura de ied.


Aşezăm carnea frecată cu condimente într-o tavă. Curăţăm usturoiul şi împănăm carnea cu căţei de usturoi, ajutându-ne de un cuţit. Pe lângă bucăţile de carne, în tavă, aşezăm felii de măr verde, sferturi de ceapă şi fire de pătrunjel verde.


Stropim totul cu 2-3 linguri de ulei şi adăugăm şi adăugăm 50 ml de apă. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o băgăm la cuptor, la foc mic, pentru cca 1,5 ore. După o oră, înlăturăm folia de aluminiu şi lăsăm carnea să se rumenească, întorcând-o pe ambele parţi. Friptura de ied va fi foarte fragedă, suculentă, aromată şi gustoasă. Se mănâncă cu ceapă şi usturoi verde, alături de pâine de casă (pe vatră).

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus picant cu carne de curcan si chili

Humus picant cu carne de curcan si chili

Creata de Georgiana · 682 afisari
O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Creata de Mary · 728 afisari
Cordon bleu

Cordon bleu

Creata de Adina · 967 afisari
Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Reteta sanatoasa de toamna- Pui cu dovlecei

Creata de Marioara Silvia · 1.0k afisari