Carnea de IED este mai uşoară şi mai fragedă comparativ cu carnea de miel si se prepară repede şi este un deliciu.
Este un meniu ideal pentru perioada sărbătorilor de Paşti.
un deliciu romanesc !
Spălăm şi grijim bine carnea de ied, înlăturând pieliţele şi eventualele fire de păr din blana vietăţii. Formăm un amestec de condimente dintr-o linguriţă piper, 2 linguriţe boia, cimbru uscat şi o linguriţă sare, şi presărăm şi masăm carnea cu acest amestec. Acest amestec va da vigoare gustului şi supliment de aromă pentru friptura de ied.
Aşezăm carnea frecată cu condimente într-o tavă. Curăţăm usturoiul şi împănăm carnea cu căţei de usturoi, ajutându-ne de un cuţit. Pe lângă bucăţile de carne, în tavă, aşezăm felii de măr verde, sferturi de ceapă şi fire de pătrunjel verde.
Stropim totul cu 2-3 linguri de ulei şi adăugăm şi adăugăm 50 ml de apă. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o băgăm la cuptor, la foc mic, pentru cca 1,5 ore. După o oră, înlăturăm folia de aluminiu şi lăsăm carnea să se rumenească, întorcând-o pe ambele parţi. Friptura de ied va fi foarte fragedă, suculentă, aromată şi gustoasă. Se mănâncă cu ceapă şi usturoi verde, alături de pâine de casă (pe vatră).