Se curată dovlecelul si morcovii de coaja. Se mărunţesc legumele în robotul de bucătărie si se lasă la scurs într-o strecuratoare.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată mărunt care se căleşte timp de 7 minute, până când devine sticloasă.
Se adaugă legumele scurse, 2 catei de usturoi zdrobiti, pasta de rosii, chimon măcinat şi ienibahar măcinat. Se gătesc 4-5 minute.
Se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă ouale, pesmetul, sarea, piperul, fulgii de ardei iute si amestecul de legume.
Se amestecă ingredientele şi se toarnă într-o tavă pentru friptură.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu si se coace friptura la 200°C, timp de 40 de minute. I
Se îndepartează folia si continuăm sa coacem friptura înca 30 de minute până este rumenită.
Se amestecă iaurtul cu pasta de susan, restul de usturoi tocat mărunt şi sucul de lămâie.
După ce se scoate friptura din forma o glazurăm cu pasta de iaurt si tahini.