Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice și consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Acum, focaccia este servită ca un aliment obișnuit.
Sunt excelente dimineata la micul dejun, calde au un gust de senzatie.
Ingrediente
- - 500 g faina 000
- - un praf de sare
- - 45 ml (3 linguri) ulei de masline
- - 300 ml apa calduta
- - 500 g branza
Daca doriti, puteti sa adaugati si masline negre taiatate marunt, da un gust bun.
Mod de preparare
- - se amesteca toate ingredientele, in afara de branza; se framanta aluatul 8-10 minute, apoi se inveleste in folie alimentara si se lasa o ora, la temperatura camerei;
- - se incinge cuptorul la 200 de grade C;
- - se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, pe rand, pe blatul usor infainat; aluatul trebuie sa fie cat mai subtire, aproape transparent (dar nu chiar ca la strudel);
- - se unge cu ulei tava de copt, se aseaza prima foaie de aluat; se pun bucatele de branza deasupra, apoi se acopera cu cealalta foaie de aluat;
- - se taie marginile de aluat care depasesc tava, se lipesc bine cele 2 foi - eu le-am indoit, cea de jos peste cea de sus, si le-am apasat cu o furculita;
- - se inteapa aluatul din loc in loc, ca sa aiba pe unde sa iasa aburul; se unge cu ulei si se presara putina sare;
- - se coace focaccia timp de 8-10 minute, pana cand devine galben-aurie;
- - se lasa la racit pana cand se poate manevra, apoi se taie bucati si se serveste calda.
- Excelenta pentru toata familia !