Sunt atat de bune, de va trebui sa faceti in fiecare zi.
Usor de preparat, delicioase si economice.
Un deliciu pentru copilasi si musafiri, un rasfat de zile mari !!
Ingrediente
- 225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
- 70 gr unt
- 1 priza sare (fleur de sel)
- 1 galbenus de ou
- 100 ml apa clocotita
- 2-3 linguri cacao
Mod de preparare
- Se pune ciocolata si untul bucatele pe abur si se topesc. Se adauga sarea si se amesteca scurt, doar pana la omogenizare. Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
- Se bate galbenusul cu telul. Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neintrerupt cu telul. Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata. Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic (am folosit tava de chec). Nivelati. Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
- Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.
- Treceti bucatile prin cacao.
- un deliciu !!