Este un preparat delicios, mai ales ca la noi se gasesc tot felul de peste , fara multe oase ,
se prepara repede si este sanatos si delicios
2 portii,
Pasul 1: Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.
Pasul 2: Intre timp, blanseaza busuiocul si scoate-l intr-un vas cu apa cu gheata, pentru a mentine culoarea verde si a opri procesul de gatire. Mixeaza in blender cartofii cu ceapa, busuiocul, un strop de zeama de lamaie si putina apa cu gheata. La final, trece piureul printr-o sita fina.
Pasul 3: Pentru garnitura de cartofi copti, taie-i rondele de 1 cm grosime, stropeste-i cu uleiul de masline ramas, sare si piper, asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru un sfert de ora.
Pasul 4: Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda-l apoi in apa cu gheata.
Pasul 5: Usuca fileurile de peste cu un servet de hartie, da-le cu sare si piper si pune-le pe gratarul foarte bine incins si uns cu putin ulei, nu mai mult de 2 minute pe partea cu pielea si un minut pe cealalta parte.
Pasul 6: Sugestie de servire: la baza pune 1-2 linguri cu piure de busuioc, cateva felii de cartofi copti, sparanghelul taiat in bucati de 4-5 cm, frunze de busuioc si fileurile de chefal.