Este un preparat delicios, mai ales ca la noi se gasesc tot felul de peste , fara multe oase ,
se prepara repede si este sanatos si delicios

Ingrediente

2 portii,

  • 2 fileuri de chefal sau orice tip de peste va place
  • sare, piper
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 5 cartofi noi
  • 60 g busuioc proaspat (2 cutii)
  • 2 cartofi
  • 30 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de sparanghel
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pasul 1: Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.

Pasul 2: Intre timp, blanseaza busuiocul si scoate-l intr-un vas cu apa cu gheata, pentru a mentine culoarea verde si a opri procesul de gatire. Mixeaza in blender cartofii cu ceapa, busuiocul, un strop de zeama de lamaie si putina apa cu gheata. La final, trece piureul printr-o sita fina.

Pasul 3: Pentru garnitura de cartofi copti, taie-i rondele de 1 cm grosime, stropeste-i cu uleiul de masline ramas, sare si piper, asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru un sfert de ora.

Pasul 4: Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda-l apoi in apa cu gheata.

Pasul 5: Usuca fileurile de peste cu un servet de hartie, da-le cu sare si piper si pune-le pe gratarul foarte bine incins si uns cu putin ulei, nu mai mult de 2 minute pe partea cu pielea si un minut pe cealalta parte.

Pasul 6: Sugestie de servire: la baza pune 1-2 linguri cu piure de busuioc, cateva felii de cartofi copti, sparanghelul taiat in bucati de 4-5 cm, frunze de busuioc si fileurile de chefal.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Dorada cu usturoi

Dorada cu usturoi

Creata de Jeni81 · 386 afisari
Dorada în stil italian

Dorada în stil italian

Creata de Marian · 479 afisari
Perişoare din peşte

Perişoare din peşte

Creata de Elena · 501 afisari
File de șalău cu sos de usturoi

File de șalău cu sos de usturoi

Creata de Senin · 490 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ciorbă cu perișoare de pește

Ciorbă cu perișoare de pește

Creata de Dulceata22 · 4.3k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 4.9k afisari
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Creata de Mary · 3.9k afisari