Ingrediente

2 portii,

  • 1 punga Edenia File Macrou 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • 1 punga Fasole galbena Edenia 450 g
  • 20 g unt President
  • 100 g rosii cherry
  • 80 g caju zdrobit fin
  • 3 catei usturoi feliati marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 4 crengute de busuioc, oregano

Mod de preparare

Pasul 1: Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare adaugam fasolea galbena Edenia congelata si o fierbem 4 minute, la foc mediu. Strecuram intr-o sita fasolea galbena sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si vitaminele.

Pasul 2: In vasul de la blender adaugam rosiile cherry taiate pe jumatate si 50 ml ulei de masline. Blendam la viteza mare, punem jumatate din usturoiul feliat, putin busuioc si oregano, caju-ul zdrobit si asezonam cu sare si piper. Le pasam pe toate.

Pasul 3: Asezam fileurile de macrou, decongelate in prealabil si tapetate cu un prosop de hartie, intr-un vas termorezistent cu pielea in jos. Le ungem cu ulei de masline, punem deasupra o lingura din pesto-ul de rosii cu caju, pe care il intindem uniform peste fileuri. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 ˚C timp de 10-12 minute.

Pasul 4: Intr-o tigaie incinsa cu putin unt si ulei de masline adaugam usturoiul ramas, calim 1 minut, apoi adaugam fasolea galbena Edenia si sotam timp de 3 minute. Presaram deasupra busuioc si oregano proaspat.

Pasul 5: Pe mijlocul unei farfurii, asezam fasolea galbena sotata, deasupra un file de macrou proaspat scos din cuptor si stropit cu pesto, apoi presaram peste acestea putin caju zdrobit si frunze de oregano si busuioc.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Dorada cu usturoi

Dorada cu usturoi

Creata de Jeni81 · 388 afisari
Dorada în stil italian

Dorada în stil italian

Creata de Marian · 491 afisari
Perişoare din peşte

Perişoare din peşte

Creata de Elena · 502 afisari
File de șalău cu sos de usturoi

File de șalău cu sos de usturoi

Creata de Senin · 494 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ciorbă cu perișoare de pește

Ciorbă cu perișoare de pește

Creata de Dulceata22 · 4.3k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 4.2k afisari
Spaghete cu pesto si rucola

Spaghete cu pesto si rucola

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari