Dulceaţă de piersici şi lămâie
Dulceaţă de piersici şi lămâie

Ingrediente

  • 1 kg piersici 
  •  700 g zahăr
  •  un baton  scorțișoară
  •  1 lămăie
  • 2-3 linguri de apă

Mod de preparare

Decojiţi piersicile, scoateți sâmburii și tăiați pulpa felii.

Puneți-le într-o cratiță şi adăugați două -trei linguri de apă. Puneţi zahărul, scorțișoara, zeama și coaja rasă de la o lămâie.

Fierbeți fructele la flacără mică timp de 30 de minute, mestecând din când în când și îndepărtaţi spuma care se formează.

Dacă se răcește când se întărește înseamnă că dulceața este gata.

După ce opriţi focul, lăsaţi dulceaţa să se odihnească, scoateți batonul de scorțișoară și turnați dulceața în borcane.

Închideți borcanele ermetic, sterilizați prin fierbere și lăsaţi borcanele în loc întunecos.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gem de prune

Gem de prune

Creata de Ionutz · 759 afisari
Zacuscă de gogoşari

Zacuscă de gogoşari

Creata de Trulio · 615 afisari
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Creata de Iulia · 688 afisari
Dulceața de cireșe cu lichior

Dulceața de cireșe cu lichior

Creata de Maria · 631 afisari