Dulceață de dovleac
Dulceață de dovleac

Ingrediente

  • 1 kilogram dovleac curățat fără coajă
  • 800 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 4 seminţe de cardamom pentru aromă (opţional)
  • două pahare de apă

Mod de preparare

Taie dovleacul felii subțiri.

Pune dovleacul într-o cratiţă împreună cu două pahare cu apă şi o bucată de coajă de lămâie, zahăr şi seminţe de cardamom.

Fierbe la foc mic, amestecând frecvent până când zahărul se dizolvă complet.

Continuă să fierbi dulceața încă 40 de minute apoi toarnă întru un borcan sterilizat.

Așază borcanul într-o cratiță cu apă și fierbe încă 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă borcanul să se răcească în apa în care a fiert.

Cardamom este o mirodenie care posedă proprietăți medicinale care favorizează funcția digestivă şi este folosită în principal de arabi pentru aromatizarea lichiorurilor și a băuturilor diverse.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gem de prune

Gem de prune

Creata de Ionutz · 638 afisari
Zacuscă de gogoşari

Zacuscă de gogoşari

Creata de Trulio · 530 afisari
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Creata de Iulia · 585 afisari
Dulceața de cireșe cu lichior

Dulceața de cireșe cu lichior

Creata de Maria · 604 afisari