Dulceața de cireșe cu lichior
Dulceața de cireșe cu lichior

Ingrediente

  •  1 kg cireșe
  •  750 g zahăr
  • Trei lămâi  pentru zeamă
  • 4 linguri lichior de cireşe

Mod de preparare

Se scot sâmburii de la cireșe.

Se pun cireşele într-o cratiță din oțel inoxidabil, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, se acoperă și se lasă să se odihnească circa două ore.

Se pune cratița pe foc și se lasă să fiarbă 30 de minute din momentul în care începe să clocotescă. Se mestecă frecvent şi se îndepărtează spuma care se formează.

Se ia cratița de pe foc și se lasă dulceața câteva minute să se odihnească.

Se adaugă lichiorul se mestecă bine și se pun în borcane curate.

Se închide ermetic, se sterilizează prin fierbere și se pune dulceață în loc întunecos și răcoros.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gem de prune

Gem de prune

Creata de Ionutz · 604 afisari
Zacuscă de gogoşari

Zacuscă de gogoşari

Creata de Trulio · 505 afisari
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Creata de Iulia · 567 afisari
Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Creata de Maria · 614 afisari