Dulceaţă de caise cu ghimbir
Dulceaţă de caise cu ghimbir

Dulceaţă de caise cu ghimbir

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahăr
  • 300 ml apă
  •  1 lămâie
  • o bucățică de ghimbir proaspăt circa 1 cm

Mod de preparare

Spălați caisele și scoate sâmburii. Puneți-le într-un castron mare și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Amestecați bine și acoperiţi-le cu un capac.

Turnați apa şi zahărul într-o cratiţă din oţel inoxidabil şi puneţi-le la fiert la foc mic mestecând continuu.

Adăugați caiesele și ghimbirul curățat de coajă și tăiat felii foarte subtiri. Lăsați-le să fiarbă 25 de minute la foc mic, mestecând frecvent și îndepărtaţi spuma ori de câte ori se formează.

Luați cratița de pe foc și lăsați dulceață să se odihnească câteva minute. Cât este caldă puneţi dulceaţa în borcane curate închideți-le ermetic și sterilizați-le prin fierbere

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gem de prune

Gem de prune

Creata de Ionutz · 618 afisari
Zacuscă de gogoşari

Zacuscă de gogoşari

Creata de Trulio · 521 afisari
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Creata de Iulia · 581 afisari
Dulceața de cireșe cu lichior

Dulceața de cireșe cu lichior

Creata de Maria · 595 afisari