Drob de miel
Drob de miel

Ingrediente

  • măruntaiele de miel şi prapurele de miel
  • 5 cepe
  • 4 ouă
  • multă ceapă verde 7-10 legături
  • sare
  • piper
  • miez de franzelă înmiată în lapte

Mod de preparare

Măruntaiele se spală, se taie bucăţele şi se fierb in apă clocotită cu sare şi apoi se toacă mprunt.

Se amestecă cu ceapa înăbuşită, verdeaţa tocată mărunt, miezul de franzelă muiat în lapte, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, sare, piper.

Se aranjează prapurele într-o tavă unsă cu unt, după ce mai îîntâi a fost ţinut în apă călduţă ca să se desfacă.

Se pune compoziţia la mijloc, se nivelează şi se acoperă cu marginile prapurelui.

Se unge cu grăsime pe deasupra şi se pune la cuptor cu o jumătate de oră înainte de a se servi masa, dacă se serveşte cald. Se poate servi si ca aperitiv rece.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 167 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 126 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 205 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 252 afisari