Drob de miel
Drob de miel

Ingrediente

  • măruntaiele de miel şi prapurele de miel
  • 5 cepe
  • 4 ouă
  • multă ceapă verde 7-10 legături
  • sare
  • piper
  • miez de franzelă înmiată în lapte

Mod de preparare

Măruntaiele se spală, se taie bucăţele şi se fierb in apă clocotită cu sare şi apoi se toacă mprunt.

Se amestecă cu ceapa înăbuşită, verdeaţa tocată mărunt, miezul de franzelă muiat în lapte, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, sare, piper.


Se aranjează prapurele într-o tavă unsă cu unt, după ce mai îîntâi a fost ţinut în apă călduţă ca să se desfacă.


Se pune compoziţia la mijloc, se nivelează şi se acoperă cu marginile prapurelui.

Se unge cu grăsime pe deasupra şi se pune la cuptor cu o jumătate de oră înainte de a se servi masa, dacă se serveşte cald. Se poate servi si ca aperitiv rece.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ciuperci cu smantana si marar

Ciuperci cu smantana si marar

Creata de Marian · 45 afisari
Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez

Creata de Maria · 132 afisari
Roşii umplute cu orez

Roşii umplute cu orez

Creata de Maria · 91 afisari
Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Creata de Maria · 66 afisari