Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare.
Hrisca preparata cu diverse legume, la cuptor este delicioasa si mai ales sanatoasa.
Este usor de preparat si aduce cu ea multe minerale, zinc, fier si seleniu.
Este de fapt superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lisina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.
Ingrediente
- 500 g hrisca
- 14 dovlecei, potriviti si sanatosi
- 3 cepe
- 3 rosii mari
- 1 telina radacina si frunze de telina
- 4 linguri de ulei de masline
- 6 catei de usturoi sau dupa cum doriti,
- sare, piper si condimente care va plac
Mod de preparare
- Taie varfurile dovleceilor si scobeste-i in interior cu o lingura - nu arunca miezul.
- Timp de 10 minute caleste ceapa, miezul dovleceilor, telina rasa si frunzelede telina si rosiile.
- Adauga usturoiul pisat, sarea si condimentele.
- Fierbe hrisca in 2-3 litri de apa. Este super pentru gatit daca se tine si cateba ore in apa, inainte de fierbere.
- Dupa ce a fiert se scurge hrisca bine de apa.
- Adauga hrisca in oala cu legume calite si inabusite.
- Umple dovleceii cu amestecul pe care l-ai obtinut.
- Coace dovleceii la 180 de grade, timp de 25 de minute.
- Se obtine un preparat delicios.