Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Meniuri ce cuprind aceasta reteta

Conține  |  3 retete
Meniu postat de Stea · 979 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA
RETETA ZILEI  |  17 Noiembrie

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

Creata de Mary · 483 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 116 afisari
Supă-cremă de dovleac
RETETA LUNII  |  Octombrie 2019

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 399 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Aperitiv cu aluat crocant si legume
Pui gustos, în stil italian
Langoşi – reteta noastra romaneasca de la mama si bunica
Meniu postat de Dulceata22 · 118 afisari
Conține  |  3 retete
Supa de chimen servita cu crutoane
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Ionutz · 101 afisari
Conține  |  3 retete
Supa sau ciorba cu carne
Ciulama de gaina, rata sau gasca
Tarta de fructe sardineza
Meniu postat de Cristina · 121 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Desert parizian de mare clasa  - Ananas cu spuma caramel
Desert parizian de mare clasa - Ananas cu spuma caramel

Este dupa o reteta frantuzeasca, un desert delicat, rafinat, usor de preparat, dar, cu un puternic efect asupra invitatilor.
Un deliciu preparat acasa 1

Ce ingrediente iti trebuie

Biscuiti cu unt

150 gr faina alba

80 gr unt rece

20 gr zahar

1 priza sare

30 ml apa rece

Compot de ananas

1 anans mijlociu (cca 1.2 kg)

80 gr zahar

100 ml rom brun (gold sau spiced)

Spuma caramel

300 ml smantana pentru frisca (minim 35% grasime)

80 gr zahar

1 priza fleur de sel (sau sare mare)

Cum se prepara

Spuma caramel.

Infierbantati smantana pentru frisca (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte sa evitati socul termic si va deveni si mai lichida, deci mai usor de turnat).

Intr-o craticioara topiti zaharul si-l lasati sa se caramelizeze pana are o culoare bruna si vedeti ca fumega usor. Trageti cratita de pe foc. Imediat, adaugati toata smantana o data si amestecati rapid. Atentie, smantana se umfla destul de mult cand o adaugati, deci alegeti o craticioara cu pereti mai inalti sa nu va dea pe afara si nu va tineti fata deasupra cratitei, exista riscul sa improaste un pic si arsura de caramel pe fata nu e placuta. De asemenea daca pe lingura se intareste un pic de caramel (cat o bomboana) nu e o problema, doar amestecati lingura in sosul fierbinte si se va dizolva. Adaugati sarea.

Turnati sosul caramel intr-un borcan si dupa ce se racoreste puneti-l la frigider. Trebuie sa se raceasca super bine, de aceea este chiar indicat sa se prepare cu o zi inainte.

* acest sos se poate folosi dupa ce e racit si ca atare, fara sa-l bateti; e bun turnat pe clatite americane, pe inghetata etc.


Biscuiti cu unt.


Faina, zaharul si sarea se pun in robot si se mixeaza cateva secunde sa se amestece bine. Se adauga untul taiat cubulete si se mai mixeaza 5 secunde, pana aluatul e nisipos. Cu robotul mergand, adaugati apoi cate o lingura de apa pe rand pana aluatul se aduna ca o bila in jurul axului.

Cu mainile reci (le-am tinut sub jet de apa rece) scoateti aluatul din robot, inveliti-l in folie alimentara dandu-i forma de disc si dati la frigider pentru 1 ora.

Scoateti aluatul si intindeti-l foaie dreptunghiulara pe masa de lucru data cu faina. Va trebuie o foaie de cca 1/2 cm grosime (eu am intins o foaie de 20 x 25 cm) din care sa puteti decupa 4 discuri de 8 cm diametru. Puneti folie de plastic pe un platou, asezati foaia pe ea si acoperiti-o cu folie de plastic. Dati-o la frigider minim 12 ore (pana a doua zi).


Compot de ananas


Cu cateva ore inainte de servirea desertului, curatati ananasul de coaja si taiati-l cuburi de 1 cm. Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana devine brun si fumega usor. Adaugati romul infierbantat si amestecati rapid. Adaugati cuburile de ananas. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.

Strecurati ananasul. Siropul retinut se mai pune la fiert 10 minute, sa scada un pic. Siropul si cuburile de ananas se pastreaza separat la frigider pana la servire (trebuie sa se raceasca un pic).

Scoateti aluatul de biscuiti de la frigider, decupati cu inelul de patiserie 4 discuri de cm diametru.

biscuitii la 170C timp de 15 minute. Nu se vor rumeni, doar dedesubt.


Servire:


bateti frisca cu caramel pana sta pe tel (ca sa se bata bine, o puteti tine 10 minute in congelator inainte). Puneti spuma obtinuta intr-un poche de patiserie cu varf larg. Asezati cate un biscuit pe 4 farfurii. Puneti inelul de patiserie in jurul lor. Adaugati cate 1/4 din cuburile de ananas peste fiecare biscuit. Scoateti inelul. Spritzati frisca deasupra. Turnati siropul retinut pe marginea desertului. Pudrati spuma cu foarte putina scortisoara (folosind o sita mica, cea de ceai).

Este delicios si rafinat 1


Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Creata de Irina · 363 afisari
Prajitură din mălai cu merişoare

Prajitură din mălai cu merişoare

Creata de Senin · 362 afisari
Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Creata de Soffia · 388 afisari
Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Creata de Silvia · 456 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.3k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.4k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 2.5k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.3k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  368 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  395 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  896 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.5k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.3k afisari