DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ
DELICIU PENTRU MESELE FESTIVE- CIUPERCUŢE DIN OUĂ

Este un aperitiv bun pentru orice ocazie, este sanatoas si se prepara usor.

Ciupercuțe din ouă sunt delicioase!

Ingrediente

  •  7 ouă
  •  100 ml smântână
  •  2-3 linguri ulei
  •  2-3 roşii potrivit de mari
  •  sare
  •  muştar
  •  verdeaţă

Mod de preparare

1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.

2. Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drept la unul din capete, astfel încât să se obţină câte o suprafaţă dreaptă şi să se poată aşeza pe platou.

3. Ultimul ou, fiert mai tare, se trece printr-o sită sau se dă pe răzătoarea mică. Se adaugă o linguriţă de muştar, câte puţin ulei şi câte o linguriţă de smântână şi se freacă bine, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare.

4. Pe fiecare ou se pune câte o linguriţă din această maioneză şi câte un căpăcel făcut din roşii. Se ornează cu restul de maioneză şi verdeaţă.

Delicios !!

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 1.0k afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 941 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 434 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 525 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 4.0k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Oua romanesti sau oua posate

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 4.2k afisari