Este un aperitiv bun pentru orice ocazie, este sanatoas si se prepara usor.
Ciupercuțe din ouă sunt delicioase!
1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.
2. Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drept la unul din capete, astfel încât să se obţină câte o suprafaţă dreaptă şi să se poată aşeza pe platou.
3. Ultimul ou, fiert mai tare, se trece printr-o sită sau se dă pe răzătoarea mică. Se adaugă o linguriţă de muştar, câte puţin ulei şi câte o linguriţă de smântână şi se freacă bine, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare.
4. Pe fiecare ou se pune câte o linguriţă din această maioneză şi câte un căpăcel făcut din roşii. Se ornează cu restul de maioneză şi verdeaţă.
Delicios !!