Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.2k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.4k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.6k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Paine irlandeza cu stafide si chimen
RETETA ZILEI  |  20 Noiembrie

Paine irlandeza cu stafide si chimen

Creata de Senin · 427 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 135 afisari
Supă-cremă de dovleac
RETETA LUNII  |  Octombrie 2019

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 436 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Un deliciu pentru pofticiosi - vinete umplute cu carne
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Bogdan · 37 afisari
Conține  |  4 retete
Ciorba de perisoare cu samantana, rosii, iaurt si salvie
Frigarui cu sos picant de iaurt
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Cocktail red passion
Meniu postat de Felicia7 · 30 afisari
Conține  |  3 retete
Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele
Cordon bleu
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Dulceata22 · 33 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic
Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Este un preparat turcesc, deosebit de gustos si sanatos, mai ales pentru cei mici.

In Turcia le gasiti sub numele Cezerye

Ce ingrediente iti trebuie

  • 400 gr morcovi
  • 200 gr zahar
  • 10 gr ghimbir
  • 1/2 lamaie mica
  • 30 gr fistic (sau nuci, alune de padure, migdale)
  • nuca de cocos

Cum se prepara

  • Se dau morcovii pe razatoare (am folosit acest robot, conul portocaliu). Se pun intr-o oala larga (cca 25 cm diametru) si se acopera cu 300 ml apa, zaharul, ghimbirul razuit, 1 lingura suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se amesteca si se lasa la foc mic pana zaharul e topit complet. Veti avea lichid incat morcovii sa stea lejer in el, fara a fi insa de tot acoperiti.

  • * puteti folosi si alte arome: vanilie, scortisoara, cuisoare, cardamom, 5 arome chinezesti
  • Se da focul la mediu spre mic si se fierbe totul fara capac timp de 20 minute, amestecand rar.
  • Dupa acest timp se gusta morcovii si daca sunt fierti se continua fierberea fara capac. Daca insa morcovii se simt inca tarisori (asta e in functie de razatoarea folosita) se pune capacul si se continua fierberea acoperit. Se verifica din cand in cand morcovii si cand se simt fierti (dar nu terciuiti), se poate ridica capacul (eu i-am fiert 20 minute acoperiti, timp in care i-am amestecat de cateva ori).

  • Dupa ce ridicati capacul continuati fierberea pana lichidul scade de tot. Cam dupa 5 minute morcovii mei nu mai aveau lichid. Din acel moment continuati fierberea dar amestecand des inca 15 minute. Pe final, cam in ultimele 5 minute, morcovii vor deveni luciosi, lipiciosi, se va amesteca mai greu in ei si atunci stiti ca sunt aproape gata. Veti simti si un miros placut de caramel si fundul oalei va fi acoperit cu un strat lipicios. Morcovii vor avea o culoare portocalie intensa, parand un pic translucizi.

  • Faceti testul final: luati morcovi intre degete (suflati un pic sa nu va ardeti) si strangeti-i intre degetul mare si aratator. Cand desfaceti degetele trebuie sa ramana toti lipiti de unul dintre degete. Asta inseamna ca sunt gata. Daca nu sunt, continuati sa-i caramelizati pana trec testul. Daca pe final vi se pare ca exista riscul sa se arda, dati focul la mic si continuati sa amestecati.
  • Amestecati fisticul usor prajit (la 170C timp de 5 minute). Daca folositi nuci mai mari (cum ar fi nucile sau migdalele), tocati-le cu cutitul in bucatele mai mici.

  • Puneti morcovii intr-o tava unsa cu ulei (sau tapetata cu hartie de copt). Nivelati-i bine intr-un strat de aprox. 1 cm grosime. Cel mai usor se niveleaza punand o folie de plastic pe ei si presandu-i cu palma.

  • Lasati sa se raceasca complet. Taiati la ce dimensiune doriti si tavaliti bucatile prin nuca de cocos.
  • * o alta optiune e sa lasati amestecul sa se racoreasca un pic si sa modelati bile pe care le treceti prin nuca de cocos.

  • Se pot pastra acoperiti si o saptamana.
  • Un deliciu !
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Creata de Irina · 421 afisari
Prajitură din mălai cu merişoare

Prajitură din mălai cu merişoare

Creata de Senin · 400 afisari
Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Creata de Soffia · 430 afisari
Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Creata de Silvia · 512 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.3k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.4k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 2.5k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.3k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  432 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  442 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  926 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.5k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.3k afisari