Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic
Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Este un preparat turcesc, deosebit de gustos si sanatos, mai ales pentru cei mici.

In Turcia le gasiti sub numele Cezerye

Ce ingrediente iti trebuie

  • 400 gr morcovi
  • 200 gr zahar
  • 10 gr ghimbir
  • 1/2 lamaie mica
  • 30 gr fistic (sau nuci, alune de padure, migdale)
  • nuca de cocos

Cum se prepara

  • Se dau morcovii pe razatoare (am folosit acest robot, conul portocaliu). Se pun intr-o oala larga (cca 25 cm diametru) si se acopera cu 300 ml apa, zaharul, ghimbirul razuit, 1 lingura suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se amesteca si se lasa la foc mic pana zaharul e topit complet. Veti avea lichid incat morcovii sa stea lejer in el, fara a fi insa de tot acoperiti.

  • * puteti folosi si alte arome: vanilie, scortisoara, cuisoare, cardamom, 5 arome chinezesti
  • Se da focul la mediu spre mic si se fierbe totul fara capac timp de 20 minute, amestecand rar.
  • Dupa acest timp se gusta morcovii si daca sunt fierti se continua fierberea fara capac. Daca insa morcovii se simt inca tarisori (asta e in functie de razatoarea folosita) se pune capacul si se continua fierberea acoperit. Se verifica din cand in cand morcovii si cand se simt fierti (dar nu terciuiti), se poate ridica capacul (eu i-am fiert 20 minute acoperiti, timp in care i-am amestecat de cateva ori).

  • Dupa ce ridicati capacul continuati fierberea pana lichidul scade de tot. Cam dupa 5 minute morcovii mei nu mai aveau lichid. Din acel moment continuati fierberea dar amestecand des inca 15 minute. Pe final, cam in ultimele 5 minute, morcovii vor deveni luciosi, lipiciosi, se va amesteca mai greu in ei si atunci stiti ca sunt aproape gata. Veti simti si un miros placut de caramel si fundul oalei va fi acoperit cu un strat lipicios. Morcovii vor avea o culoare portocalie intensa, parand un pic translucizi.

  • Faceti testul final: luati morcovi intre degete (suflati un pic sa nu va ardeti) si strangeti-i intre degetul mare si aratator. Cand desfaceti degetele trebuie sa ramana toti lipiti de unul dintre degete. Asta inseamna ca sunt gata. Daca nu sunt, continuati sa-i caramelizati pana trec testul. Daca pe final vi se pare ca exista riscul sa se arda, dati focul la mic si continuati sa amestecati.
  • Amestecati fisticul usor prajit (la 170C timp de 5 minute). Daca folositi nuci mai mari (cum ar fi nucile sau migdalele), tocati-le cu cutitul in bucatele mai mici.

  • Puneti morcovii intr-o tava unsa cu ulei (sau tapetata cu hartie de copt). Nivelati-i bine intr-un strat de aprox. 1 cm grosime. Cel mai usor se niveleaza punand o folie de plastic pe ei si presandu-i cu palma.

  • Lasati sa se raceasca complet. Taiati la ce dimensiune doriti si tavaliti bucatile prin nuca de cocos.
  • * o alta optiune e sa lasati amestecul sa se racoreasca un pic si sa modelati bile pe care le treceti prin nuca de cocos.

  • Se pot pastra acoperiti si o saptamana.
  • Un deliciu !
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Creata de Mary · 127 afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Creata de Marcela · 182 afisari
Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Creata de Alexandra Anda · 207 afisari
Desert parizian de mare clasa  - Ananas cu spuma caramel

Desert parizian de mare clasa - Ananas cu spuma caramel

Creata de Alexandra Anda · 122 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 1.7k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 1.7k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 1.7k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 1.7k afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  180 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari