O prajitura usor de preparat, delicioasa si economica.
Gemul si Nuca de cocos da o aroma speciala prajiturilor.
Este super pentru mesele festive si pentru toata familia.
Ingrediente
Pentru aluat- 130 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 210 g făină
- 120 g gem de zmeură (sau orice alt gem, la alegere)
Pentru glazurat- 200 g fulgi de cocos
- 120 g zahăr
- 1 ou
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare
- Topește untul la bain marie, freacă-l cu zahărul. Adaugă oul și apoi făina.
- Amestecă totul bine până când obții o “bilă” mare de aluat omogen și moale.
- Întinde-l într-o tavă care nu lipește (dimensiuni ideale 30 cm x 25 cm). Întinde uniform gemul pe deasupra.
- În bolul folosit mai devreme amestecă fulgii de cocos cu zahărul, oul și zeama de lămâie.
- Cu amestecul obținut acoperă gemul din tavă ,
- Dă la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până când vezi că prinde o culoare rumen-aurie.