Dal este denumirea pe care lintea a primit-o in India, dar si numele generic pentru orice preparat care contine linte.
Prepar o reteta rapida de inspiratie indiana, cu linte galbena, pe care, la nevoie, o poti inlocui si cu alte tipuri de linte.
Folosesc lintea deoarece este un aliment sanatos .
Consumul regulat de linte ajuta la o mai buna functionare a digestiei, dar si a organelor si muschilor, datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi. Uite care sunt principalele beneficii:
Poate creste nivelul de energie: lipsa de fier este o cauza a oboselii; fierul este esential in procesul care ajuta celulele rosii sa se oxigeneze; deoarece lintea rosie este o sursa buna de fier, poate preveni aparitia letargiei;
Scade riscul de a suferi de boli de inima: lintea rosie este o sursa buna de acid folic si magneziu, substante nutritive care contribuie la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima;
Previne imbatranirea prematura: lintea rosie este bogata in antioxidanti
ingrediente (pentru 4 portii):
Lintea se spala bine si se pune 15 minute la fiert, impreuna cu morcovul, ardeiul iute, sarea si curcuma. Ceapa si restul condimentelor se prajesc usor in cateva linguri de ulei, dupa care se vor adauga in vasul in care a fiert lintea si se va lasa totul pe foc, sa fiarba, inca 3-4 minute. La final, inainte de a opri focul, se adauga mararul tocat.
Preparatul poate fi consumat 10 minute mai tarziu, dupa ce a stat acoperit cu un capac.