Curry este un nume generic, ce desemneaza mai multe feluri de mancare din legume sau carne, condimentate cu un amestec variat de mirodenii exotice. Este popular in toata Asia, dar felul in care este pregatit difera de la o regiune la alta. Curry-urile thailandeze sau chinezesti se prepare la foc rapid, prin tehnica „stir fry”, rezultand preparate cu legumele crocante. Curry-ul indian, pe de alta parte, se face la foc mediu, mai mult timp, rezultatul fiind o mancare suculenta, in care carnea este moale, iar legumele ca o pasta (doar cateva, adaugate spre final, raman mai tari).

Ingrediente

6 portii,

  • sare
  • 1 varf de cutit de usturoi
  • piper rosu Cayenne
  • frunza proaspata de curry
  • 1 ardei rosu chili
  • 1 conserva rosii
  • 500 ml smantana de cocos
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 2 catei usturoi
  • 800 g cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • 800 g carne miel
  • 1 varf de cutit de boabe coriandru
  • 1 varf de cutit de ienibahar
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1 varf de cutit de schinduf
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 1 lingurita de boabe de mustar

Mod de preparare

  • Soteaza carnea: Taie carnea de miel in cubulete si trage-o la tigaie in jumatate din cantitatea de ulei, pana devine maronie la exterior. Scoate-o si pune-o deoparte.
  • Prajeste condimentele uscate: Incalzeste restul de ulei in tigaie, adauga amestecul de condimente uscate si prajeste-le usor.
  • Adauga restul condimentelor: Toaca marunt ceapa, usturoiul si ardeiul chili (dupa ce l-ai curatat de nervuri si seminte). Adauga-le in tigaie, impreuna cu ghimbirul, si lasa-le cateva secunde.
  • Mixeaza rosiile in blender: Intr-un blender, mixeaza rosiile din conserva, scurse de zeama, pana obtii un piure fin.
  • Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
  • Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 502 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 619 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 470 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 425 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Mancare picanta de linte rosie,

Mancare picanta de linte rosie,

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari