Pesto cu busuic este o pasta ce se foloseste la multe preparate , in special in Italia. Este o mancare traditionala din Genova.
Conteazasa aveti frunze verzi de busuioc.
Este gustos si aromat, se prepara usor, dar, conditia sa aveti 3 feluri de branza uscata, de capra, de oaie si gran padana
Se poate prepara PESTO si diN rucola, acesta se floseste in special la fripuri.
se poate servi cu paste, cu friptura, cartofi, ce va place
prepararea pastei PESTO
se pun pastele la foc, cu putina sare si o lingura de ulei, se fierb cca 15 minute,
se oparesc 1 minut, frunzele de busuioc, pentru a diminua mirosul busuiocului,
se da pe razatoare branzeturile, se poate macina si cu robotul de bucatarie, fiecare ce are la indemana,
se pune in blender busuiocul, pinul, usturoiul, branza de capra si de oaie macinate si doar 50 grame din branza gran padana, uleiul, untul si sare dupa gust si se macina pana se face o pasta,dureaza doar cateva minute,
CUM SE SERVESTE PESTO CU PASTE-
totul se pune intr-un castron si se amesteca cu pastele fainoase, se mai adauga 1 polonic de apa in care au fiet pastele si diferenta de branza gran padana, 50 de grame,
daca se doreste se pot pune ingredientele dupa gust, dar, important ca busuiocul sa fie suficient si frunzele sa fie proaspete.
Este foarte gustos si nici nu se compara cu cel din comert.
Pofta buna sa aveti !