CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Pesto cu busuic este o pasta ce se foloseste la multe preparate , in special in Italia. Este o mancare traditionala din Genova.
Conteazasa aveti frunze verzi de busuioc.
Este gustos si aromat, se prepara usor, dar, conditia sa aveti 3 feluri de branza uscata, de capra, de oaie si gran padana
Se poate prepara PESTO si diN rucola, acesta se floseste in special la fripuri.

Ingrediente

  • frunze de busuioc- 200 grame
  • branza veche de capra-100 grame
  • branza veche de oaie-100 grame
  • branza gran padana - 100 grame
  • 100 grame seminte de pin
  • 50 ml ulei de masline,
  • 50 grame de unt de masa,
  • 2 catei de ustuori,
  • sare si piper dupa gust

se poate servi cu paste, cu friptura, cartofi, ce va place

  • paste italienesti - 500 grame

Mod de preparare

prepararea pastei PESTO


se pun pastele la foc, cu putina sare si o lingura de ulei, se fierb cca 15 minute,

se oparesc 1 minut, frunzele de busuioc, pentru a diminua mirosul busuiocului,

se da pe razatoare branzeturile, se poate macina si cu robotul de bucatarie, fiecare ce are la indemana,

se pune in blender busuiocul, pinul, usturoiul, branza de capra si de oaie macinate si doar 50 grame din branza gran padana, uleiul, untul si sare dupa gust si se macina pana se face o pasta,dureaza doar cateva minute,


CUM SE SERVESTE PESTO CU PASTE-

totul se pune intr-un castron si se amesteca cu pastele fainoase, se mai adauga 1 polonic de apa in care au fiet pastele si diferenta de branza gran padana, 50 de grame,


daca se doreste se pot pune ingredientele dupa gust, dar, important ca busuiocul sa fie suficient si frunzele sa fie proaspete.


Este foarte gustos si nici nu se compara cu cel din comert.

Pofta buna sa aveti !

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Colținași cu brânză telemea și cartofi

Colținași cu brânză telemea și cartofi

Creata de Maria · 248 afisari
Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Creata de Maria · 351 afisari
Coltunași umpluți cu varză călită

Coltunași umpluți cu varză călită

Creata de Maria · 281 afisari
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Creata de Mirela · 1.9k afisari
Retete cu aceleasi etichete
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Pate de linte

Pate de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Spaghete cu pesto si rucola

Spaghete cu pesto si rucola

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Bruschete cu muguri de pin si busuioc

Bruschete cu muguri de pin si busuioc

Creata de Marioara Silvia · 2.2k afisari