1. Se încălzesc 3 lingurițe ulei de măsline într-o tigaie de foc mediu-mare.
2. Se clătește ficatul de pui si se usuca cu un prosop de hartie, dupa care se adauga in tigaie. Se intoarce si se lasa pana este rumenit si usor roz pe interior (aproximativ 4 minute)
3. Se scoate ficatul si se pune pe un tocator si se toaca in bucățele mici.
4. In aceasi tigaie, se adauga anșoa si gatiți, amestecând frecvent, 2-3 minute.
5. Se adaugă ceapa, morcovul, țelina si usturoiul si se lasa la gatit 10 minute, amestecand din cand in cand.
6. Se adauga vinul si se amestecă până când se evaporă, aproximativ 30 de secunde.
7. Se adauga supa de pui si se amestecă până când lichidul este evaporat în cea mai mare parte, aproximativ 2 minute.
8. Se adaugă ficatul de pui tocat împreună cu pătrunjelul, caperele, sucul de lămâie și coaja, se condimentează cu piper si sare si se gătește pana e fierbinte, aproximativ 2 minute.
9. Se scoate tigaia de pe foc si se lasa la racit. Se transferă amestecul într-un vas si se baga la frigider (optional se poate folosii un mixer pentru a face amestecul ca un piuree)
10. Se pune bagheta taiată felii pe o foaie de copt și se unge cu uleiul rămas. Se coace pană acestea devin aurii, aproximativ 10 minute.
11. Se scot din cuptor feliile, se lasa puțin la răcit si deasupra lor se pune amestecul folosind o lingura.
Pofta mare!
ce idee buna ! EXECELENT !!