CREMĂ CATALANĂ
CREMĂ CATALANĂ

CREMĂ CATALANĂ

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   2.7k afisari

Este o crema asemenatoare cremei de zahar ars.
Cremă catalană – cel mai popular dulce provenind din comunitatea autonomă Catalonia a Spaniei. Și pe drept cuvânt! Considerată verișoara mai îndepărtată a clasicei creme de zahăr ars, crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut.

Ingrediente

  • coaja rasă de la o portocală
  •  1 lingurita pudră scorțișoară
  •  1 lingurita extract de vanilie
  •  50 g zahăr
  •  4 gălbenușuri
  •  500 ml smântână
  •  1 lingura vin dulce

Mod de preparare

1. Pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul.

2. Toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu un tel. Apoi se toarnă și cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza. Se strecoară compoziția, apoi se pune în forme.

3. Așază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede și se dau la cuptor.

4. Se coc 35 minute la 110°C, apoi se răcesc câteva ore. La servire se presară zahăr, apoi se flambează cu alcool pentru a crea o crustă de caramel deasupra cremei.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 414 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 582 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 543 afisari
De dragobete inimoase cu nuca

De dragobete inimoase cu nuca

Creata de Capsunica · 655 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 4.1k afisari
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Creata de AncaEnache · 4.1k afisari
Tort de portocale

Tort de portocale

Creata de @bombonica · 4.2k afisari
TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari