Romania are o traditie lunga in relatia cu mamaliga. Exista peste 20 de retete diferite in toata tara, folosind ingrediente diverse, de la branzeturi, la carne sau ciuperci. Reteta de fata nu face decat sa integreze intelepciunea poporului roman si ingredientele cele mai bune pe care le-am putea avea la dispozitie.
pentru 2 portii,
2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.
3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. Dupa cateva minute, arunca in tigaie crengutele de cimbru verde, sa-si lase si ele aroma
4: Intre timp, in ceaunul de mamaliga, in apa si laptele fierte, punem faina de porumb si un praf de sare. Dupa ce fierbe bine faina, adauga untul, crema de branza, branza de capra si branza cheddar. Ideal e sa obtii o consistenta absolut cremoasa, aproape curgatoare.
5.In tigaia cu unt aromatizat, pune feliile de hribi rehidratati si rumeneste-i putin, pana capata gust si luciu.
Asaza-i deasupra fiecarei portii de mamaliga cremoasa, presara si frunze de cimbru deasupra. Se potriveste vinurilor ferme, cu personalitate!