Romania are o traditie lunga in relatia cu mamaliga. Exista peste 20 de retete diferite in toata tara, folosind ingrediente diverse, de la branzeturi, la carne sau ciuperci. Reteta de fata nu face decat sa integreze intelepciunea poporului roman si ingredientele cele mai bune pe care le-am putea avea la dispozitie.

Ingrediente

pentru 2 portii,

  • 300 g faina de porumb
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 2 fire de cimbru
  • 200 g branza de capra El Pastor
  • 200 g crema de branza
  • 60 g branza cheddar
  • 30 g hribi uscati
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

  • Incepe cu ambele focuri in acelasi timp: pune la incalzit untul cu usturoi si cimbru, si ceaunul cu apa si lapte, in portii egale.
  • 2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.

    3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. Dupa cateva minute, arunca in tigaie crengutele de cimbru verde, sa-si lase si ele aroma

    4: Intre timp, in ceaunul de mamaliga, in apa si laptele fierte, punem faina de porumb si un praf de sare. Dupa ce fierbe bine faina, adauga untul, crema de branza, branza de capra si branza cheddar. Ideal e sa obtii o consistenta absolut cremoasa, aproape curgatoare.

    5.In tigaia cu unt aromatizat, pune feliile de hribi rehidratati si rumeneste-i putin, pana capata gust si luciu.

    Asaza-i deasupra fiecarei portii de mamaliga cremoasa, presara si frunze de cimbru deasupra. Se potriveste vinurilor ferme, cu personalitate!

    Lasa un comentariu |
    Retete din aceasi categorie
    Humus clasic delicios

    Humus clasic delicios

    Creata de Andreea Mateias · 1.0k afisari
    Aperitiv gustos Amelie

    Aperitiv gustos Amelie

    Creata de Cristina · 941 afisari
    Chifteluţe cu ciuperci

    Chifteluţe cu ciuperci

    Creata de Marian · 434 afisari
    Aperitiv din morcovi cu iaurt

    Aperitiv din morcovi cu iaurt

    Creata de Dulceata22 · 525 afisari
    Retete cu aceleasi etichete
    Omletă cu spanac și usturoi

    Omletă cu spanac și usturoi

    Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
    Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

    Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

    Creata de Dulceata22 · 4.2k afisari
    CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

    CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

    Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
    CROISSANT ROMANESC

    CROISSANT ROMANESC

    Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari