Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Aluatul se prepară la fel ca cel pentru cozonaci (vezi rețeta cozonaci cu stafide). Din el se întinde pe planșeta unsă cu ulei o foaie groasă de 1 cm și de mărimea fundului formei în care se va coace.
Se ia o formă rotundă din cele mai mari, se unge cu unt, se presară cu pesmet alb fin și pe fundul forme se asează foaia de aluat, apoi se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planșată și se întinde în formă cilindrică de grosimea unui creion.
Acesta se pune în două, se răsucește ca un șnur, se așează peste foaia de aluat de jur împrejurul ei, ca un fel de bordură lipită de pereții formei și se lasă să crească acoperită cu un șervet și ținută la loc călduț.
Separat, brânza scursă bine de apă se dă prn sită sau se zdrobește, se amestecă adăugând pe rând gălbenuțurile, untul topit, smântâna, zahărul, sare, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat și stafidele spălate. Se amestecă și la urmă se adaugă: albușurile bătute spumă, făina, grișul, se amestecă dn ou și se pune în tava căptușită cu aluat, întinzând-o uniform.
Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat răsucit un grilaj.
Se introduce în cuptorul cu foc moderat să se rumenească bine, fără să se ardă.