Cozonac pască cu brânză de vaci
Cozonac pască cu brânză de vaci

Cozonac pască cu brânză de vaci

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   407 afisari

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 30 g drojdie
  • 3-4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar lapte
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 800 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură de făină
  • 3-4 ouă
  • 1 lingură de griș
  • 100 g stafide
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat
  • sare
  • 50 g unt
  • 100 g smântână

Mod de preparare

Aluatul se prepară la fel ca cel pentru cozonaci (vezi rețeta cozonaci cu stafide). Din el se întinde pe planșeta unsă cu ulei o foaie groasă de 1 cm și de mărimea fundului formei în care se va coace.


Se ia o formă rotundă din cele mai mari, se unge cu unt, se presară cu pesmet alb fin și pe fundul forme se asează foaia de aluat, apoi se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planșată și se întinde în formă cilindrică de grosimea unui creion.


Acesta se pune în două, se răsucește ca un șnur, se așează peste foaia de aluat de jur împrejurul ei, ca un fel de bordură lipită de pereții formei și se lasă să crească acoperită cu un șervet și ținută la loc călduț.


Separat, brânza scursă bine de apă se dă prn sită sau se zdrobește, se amestecă adăugând pe rând gălbenuțurile, untul topit, smântâna, zahărul, sare, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat și stafidele spălate. Se amestecă și la urmă se adaugă: albușurile bătute spumă, făina, grișul, se amestecă dn ou și se pune în tava căptușită cu aluat, întinzând-o uniform.


Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat răsucit un grilaj.

Se introduce în cuptorul cu foc moderat să se rumenească bine, fără să se ardă.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cozonac cu miez de nucă

Cozonac cu miez de nucă

Creata de Maria · 449 afisari
Cozonaci simpli cu stafide

Cozonaci simpli cu stafide

Creata de Maria · 413 afisari
Brioșe delicioase

Brioșe delicioase

Creata de Maria · 483 afisari
Aluat pentru cozonaci, cornuri, gogoși, brânzoaice, învârtite, savarine și diverse prăjituri

Aluat pentru cozonaci, cornuri, gogoși, brânzoaice, învârtite, savarine și diverse prăjituri

Creata de Maria · 375 afisari