Portocalele aduc in casele noastre un pic din stralucirea si caldura soarelui, in miezul iernii. Gatite, aceste fructe parfumate dau culoare, aciditate si aroma multor feluri de mancare, fie ele dulci sau sarate.
un preparat delicios.
4 portii,
Pasul 1: Condimenteaza feliile de cotlet cu sare si piper, apoi tapeteaza-le cu putina faina. Prajeste-le la foc mediu pana devin aurii.
Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
Pasul 3: Intre timp, pune fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Las-o 3 minute dupa ce incepe apa sa fiarba.
Pasul 4: Curata coaja cu un cutit bine ascutit. Taie apoi feliile de portocala printre membrane, astfel incat feliile rezultate sa fie fara pielita.
Pasul 5: Peste cotletul de porc, pune fasolea verde, feliile de portocala si frunzulitele de rozmarin. Mai lasa un minut, la foc mic.
Pasul 6: Acest preparat merge de minune cu o salata de valeriana stropita cu ulei de masline si otet de vin alb.