Este o reteta fara coacere, sanatoasa , economica si deosebit de gustoasa.
Pentru mesele festive este ideala.
250 gr biscuiti
150 gr unt
100 ml miere de albine
200 gr branza proaspata de vaci
50 gr stafide
2 linguri iaurt
150 gr zahar
10 gr zahar vanilat
300 gr pepene galben
1
Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu untul moale si mierea. Cu aceasta compozitie se tapeteaza in strat mai gros, forme de briose de silicon, care apoi presata de forma, dand-ui forma de cosulete, se dau la rece o ora sa se intareasca (eu le-am bagat la congelator cateva minute). Dupa ce s-au intarit se scot din formele de silicon.
2
Se mixeaza branzica dulce cu iaurtul si zaharul, zaharul vanilat si mai mult de jumatate din miezul pepenelui, iar atunci cand devine o crema omogena si spumoasa se adauga stafidele umflate intr-un pic de apa sau esenta . Cu aceasta crema se umple fiecare briosa, indesat, apoi se decoreaza cu mici figurine decupate din miezul de pepene galben ramas.
3
Se mai lasa cel putin o ora la frigider.
Este o reteta delicioasa !!