Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina
Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Este un desert englezesc fantastic, gustos si sanatos.

Zmeura si catina, rosu si galben, nu doar arata bine pe norisorul de bezea, dar si gusturile lor se imbina frumos.

O sa mai folosesc catina in deserturi. Imi place mult. Si asa un miros placut a ramas in casa dupa ce am facut siropul...

Ce ingrediente iti trebuie

Bezea

4 albusuri de ou (la temp. camerei)

200 gr zahar pudra vanilat (cumparat fiindca are amidon; daca macinati voi zaharul, adaugati 10 gr amidon la 190 gr zahar tos si apoi macinati)

2 lingurite otet

1 priza sare

Sirop de catina

100 gr catina

50 gr zahar

Coulis de zmeura

50 gr zmeura

2 lingurite sirop de catina

Altele

200 ml smantana pentru frisca

150 gr zmeura proaspata

frunze de menta

zahar pudra (vanilat)

Portii:cca  6

Cum se prepara

Se spala bine, se usca bine si apoi se degreseaza cu o felie de lamaie vasul in care bateti albusurile (inclusiv telul si alte accesorii, daca folositi robotul de bucatarie).


Se pun albusurile cu o priza de sare in vas si incepeti sa le bateti. Cand aveti o spuma alba densa, incepeti sa adaugati zaharul pudra, cate o lingura o data, apoi faceti pauza sa se incorporeze bine si treceti la urmatoarea lingura. Cand ati pus jumatate de zahar adaugati o lingurita otet. Adaugati si restul de zahar, tot asa treptat, cate o lingura pe rand. La final adaugati cealalta lingurita de otet. Mai bateti un minut spuma. Acum, ea trebuie sa stea pe tel si sa fie lucioasa. Daca nu este asa, continuati sa bateti.


Pe tava cuptorului puneti hartie de copt. Trasati un cerc pe hartie (diametru 20 cm) si asezati spuma in mijlocul lui.Cu o spatula lata de patiserie dati forma de dom. Cu spatula tinuta paralel cu tava trageti de jos in sus pe spuma de jur-imprejur ca sa obtineti o margine regulata, ca petalele de lalea. Cu dosul unei linguri faceti o adancitura in mijloc, ca un crater, ca sa aveti loc de umplutura.

Dati spuma la cuptor, la 130C pentru 1 ora si 20 minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp. Bezeaua va deveni usor crem pe dinafara si cu o crusta foarte casanta. In interior va ramane alba si va avea consistenta de marshmallow.

Stingeti cuptorul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor. Acest pas este obligatoriu, altfel bezeaua poate crapa sau se poate lasa.


Desfaceti hartia de copt de sub bezea, tragand usor de ea, fara sa rupeti blatul. Asta e pasul cel mai greu. Daca apar mici fisuri in bezea e ok! Asezati bezeaua pe platou.

* bezeaua rece se poate pastra la frigider intr-un vas cu capac sau acoperit cu folie pana in momentul servirii

Pentru siropul de catina se pune catina si 50 ml apa intr-o craticioara. Se fierbe 5 minute, pana catina e moale. Se stoarce continutul cratiteti intr-un tifon ca sa extrageti cat de mult suc din catina. Ar trebui sa aveti cam 100 ml suc la final.

Adaugati zaharul si fierbeti inca 5 minute, pana aveti un sirop consistent. Raciti si pastrati la frigider pana e nevoie de el. La rece se va mai ingrosa, va deveni ca o miere.


Pentru coulis de zmeura aceasta se mixeaza in robot sau blender (sau cu blenderul vertical) pana aveti piure.


Se trece acest piure printr-o sita fina (cea de ceai de exemplu) ca sa eliminati samburii. Adaugati in coulis 2 lingurite sirop de catina si amestecati. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.

Frisca se bate doar cu maxim 30 minute inainte de a servi desertul. Se bate pana sta pe tel. Se monteaza frumos in craterul Pavlovei.


Peste frisca se toarna coulis de zmeura. Apoi se toarna sirop de catina (nu e nevoie sa-l puneti pe tot, adaugati dupa gust, el e acrisor si usor amarui).


Asezati zmeura proaspata deasupra, lasand sa se vada pe margine frisca. Decorati cu frunze de menta si presarati zahar pudra peste zmeura.

Ce poate fi mai gustos si frumos ??

un deliciu

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Creata de Mary · 127 afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Creata de Marcela · 182 afisari
Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Creata de Alexandra Anda · 137 afisari
Desert parizian de mare clasa  - Ananas cu spuma caramel

Desert parizian de mare clasa - Ananas cu spuma caramel

Creata de Alexandra Anda · 122 afisari
Retete cu aceleasi etichete
TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

TORT TIRAMISU CU LAPTE DE COCOS

Creata de Marioara Silvia · 229 afisari
Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

Creata de Marioara Silvia · 226 afisari
Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Creata de Marioara Silvia · 214 afisari
Smoothie de zmeura

Smoothie de zmeura

Creata de Marioara Silvia · 241 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  180 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari