CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL
CORNURI CU ŞUNCĂ ŞI CU CAŞCAVAL

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă după care poți pregăti această masă delicioasă! Poate să țină loc de mic-dejun, gustare între mese, aperitiv rapid pentru niște musafiri neanunțați. Și chiar poate fi un excelent pachet pentru serviciu sau școală!

Ingrediente

  • 450 g aluat pentru plăcintă
  •  30 g unt pentru uns
  •  150 g caşcaval ras
  •  150 g șuncă
  •  1 ou

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul.

Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.

Pune-le în tavă și dă-le la cuptor până vezi că se rumenesc bine și se desfac foile croissantelor. Bate 1 ou cu un praf de sare și unge cornurile cu el. Mai dă la cuptor 1-2 minute.

Scoate cornurile, taie-le transversal. Unge cu puțin unt fiecare croissant fierbinte. Pune, în fiecare câte 1 felie de șuncă între 2 de cașcaval. Înapoi în tavă cu ele și încă 5 minute la cuptorul încins.

Desigur, se servesc fierbinți și pe nerăsuflate!

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 540 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 576 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 374 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 432 afisari
Retete cu aceleasi etichete
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
FRITATTA pentru micul dejun

FRITATTA pentru micul dejun

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Supă de ceapă

Supă de ceapă

Creata de Silvia · 2.6k afisari
Quesadilla cu ciuperci și ceapă

Quesadilla cu ciuperci și ceapă

Creata de Alexandra Anda · 2.6k afisari