Cordon bleu
Cordon bleu

Cordon bleu

Reteta postata de Adina  · 
Adina   Mâncăruri cu carne   2.5k afisari
 2.5k afisari

O reteta delicioasa

Ingrediente

1 piept de pui dezosat, 6 felii subţiri de şuncă presată, 50 g caşcaval, sare, piper, 2 ouă, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie în felii cu grosime de cca. 1 cm, care se bat pe ambele părţi cu ciocanul de şniţele. Se presară sare şi piper pe carne, pe ambele părţi. Se taie caşcavalul în baghete mai groase pe care le aşezăm deasupra fiecărei felii de şuncă apoi rulăm. Pe fiecare felie de piept de pui punem câte o asemenea ruladă şi înfăşurăm strâns prinzând la capete cu scobitori. Într-un castron, se bat ouăle peste care adaugăm un praf de sare şi piper, apoi dăm rulourile formate prin făină, ou şi pesmet. Încingem uleiul şi prăjim ruladele în baie de ulei. Nivelul băii de ulei trebuie să depăşească jumătate din grosimea ruladei. Se întoarce carnea pe fiecare parte (de 3-4 ori) până se rumeneşte frumos. Ruladele rumenite se scot pe şerveţele absorbante. Următorul pas este scoaterea scobitorilor. Presărăm brânză rasă pentru decor şi servim fierbinte. Poftă bună!

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 492 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 606 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 467 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 414 afisari