O reteta delicioasa
1 piept de pui dezosat, 6 felii subţiri de şuncă presată, 50 g caşcaval, sare, piper, 2 ouă, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.
Pieptul de pui se taie în felii cu grosime de cca. 1 cm, care se bat pe ambele părţi cu ciocanul de şniţele. Se presară sare şi piper pe carne, pe ambele părţi. Se taie caşcavalul în baghete mai groase pe care le aşezăm deasupra fiecărei felii de şuncă apoi rulăm. Pe fiecare felie de piept de pui punem câte o asemenea ruladă şi înfăşurăm strâns prinzând la capete cu scobitori. Într-un castron, se bat ouăle peste care adaugăm un praf de sare şi piper, apoi dăm rulourile formate prin făină, ou şi pesmet. Încingem uleiul şi prăjim ruladele în baie de ulei. Nivelul băii de ulei trebuie să depăşească jumătate din grosimea ruladei. Se întoarce carnea pe fiecare parte (de 3-4 ori) până se rumeneşte frumos. Ruladele rumenite se scot pe şerveţele absorbante. Următorul pas este scoaterea scobitorilor. Presărăm brânză rasă pentru decor şi servim fierbinte. Poftă bună!