Compot cu fructe şi rom
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Reteta postata de Iulia  · 

Ingrediente

  • 2 kg fructe de sezon (struguri, zmeură, mure, coacăze, mere, pere, prune, gutui, piersici sau nectarine)
  • 600 g zahăr
  • 200 ml rom

Mod de preparare

Spălaţi fructele şi lăsaţi-le la scurs. Curăţaţi-le de sâmburi sau de seminţe şi puneţi-le în borcanele curate şi uscate.

Fructele mai mari tăiaţi-le cubuleţe, iar cele mici puneţi-le întregi.

Stropiţi-le cu rom şi presăraţi-le zahăr. Adăugaţi apoi apă şi legaţi borcanele cu celofan sau acoperiţi cu capace.

Sterilizaţi 20-25 minute, adică lăsaţi o oră în apă fierbinte.

Scoateţi borcanele cu compot din vasul de strerilizat şi lasaţi să se răcească până a doua zi, acoperite cu un şervet mai gros.

Păstraţi borcanele în cămară.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gem de prune

Gem de prune

Creata de Ionutz · 687 afisari
Zacuscă de gogoşari

Zacuscă de gogoşari

Creata de Trulio · 565 afisari
Dulceața de cireșe cu lichior

Dulceața de cireșe cu lichior

Creata de Maria · 629 afisari
Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Creata de Maria · 644 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Moelleux au chocolat cu zmeura

Moelleux au chocolat cu zmeura

Creata de Mary · 535 afisari
Tartă cu fructe și  vanilie

Tartă cu fructe și vanilie

Creata de Maria · 441 afisari
Cornuleţe cu iaurt

Cornuleţe cu iaurt

Creata de Mary · 427 afisari
Prăjitură cu buline

Prăjitură cu buline

Creata de Dulceata22 · 624 afisari