Pentru cocă:
Pentru umplutură:
Pentru cocă:
Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varful unui cutit pana se încorporează toată făina.
Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă. Coca obținută se frământă cu mâna până nu se mai lipește de degete și nici de planșetă.
Când e gata, se întinde o foaie subtire pe planșeta presărată cu faina.
Foaia se taie in pătrate de 5/6 cm sau se decupează discuri cu un pahar sau cu o formă specială din tablă sau plastic.
La mijlocul acestora se pune umplutura respectivă, iar marginile se lipesc, dandu-li-se forma triunighiulară sau de semilună etc.
Coltunasii astfel obtinuti se fierb circa 10/15 minute in apă cu sare.
În coca pentru colțunasi nu se pun ouă multe pentru că se întăresc și împiedică lipirea marginilor.
Se pot adaugă la cocă și 20-30 ml ulei sau unt sau 50 g cartofi fierți dați prin răzătoare.
Pentru umplutură:
Se taie varza cât se poate de subțire, după ce s-au scos în prealabil fibrele groase, se stoarce bine și se adaugă jumătate din ceapă călită în ulei.
Se călesc apoi împreună până se înmoiaie varza.
După ce s-au răcit se umplu pătrățelele tăiate din foaia de cocă de colțunași cu varza, se lipesc și se pun la fiert.
Se servesc ca un fel de mâncare. Le presărați cu ceapă tăiată mărunt.