Coltunași umpluți cu varză călită
Coltunași umpluți cu varză călită

Coltunași umpluți cu varză călită

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Paste   453 afisari

Ingrediente

Pentru cocă:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg varză murată
  • 200 ml ulei
  • ceapă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru cocă:

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varful unui cutit pana se încorporează toată făina.

Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă. Coca obținută se frământă cu mâna până nu se mai lipește de degete și nici de planșetă.

Când e gata, se întinde o foaie subtire pe planșeta presărată cu faina.

Foaia se taie in pătrate de 5/6 cm sau se decupează discuri cu un pahar sau cu o formă specială din tablă sau plastic.

La mijlocul acestora se pune umplutura respectivă, iar marginile se lipesc, dandu-li-se forma triunighiulară sau de semilună etc.

Coltunasii astfel obtinuti se fierb circa 10/15 minute in apă cu sare.

În coca pentru colțunasi nu se pun ouă multe pentru că se întăresc și împiedică lipirea marginilor.

Se pot adaugă la cocă și 20-30 ml ulei sau unt sau 50 g cartofi fierți dați prin răzătoare.

Pentru umplutură:

Se taie varza cât se poate de subțire, după ce s-au scos în prealabil fibrele groase, se stoarce bine și se adaugă jumătate din ceapă călită în ulei.

Se călesc apoi împreună până se înmoiaie varza.

După ce s-au răcit se umplu pătrățelele tăiate din foaia de cocă de colțunași cu varza, se lipesc și se pun la fiert.

Se servesc ca un fel de mâncare. Le presărați cu ceapă tăiată mărunt.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Colținași cu brânză telemea și cartofi

Colținași cu brânză telemea și cartofi

Creata de Maria · 451 afisari
Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Creata de Maria · 542 afisari
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Creata de Mirela · 2.1k afisari
Linguine cu ierburi aromatice

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 2.4k afisari
Retete cu aceleasi etichete
Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Creata de Marioara Silvia · 2.3k afisari
Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Creata de Maria · 542 afisari
Colținași cu brânză telemea și cartofi

Colținași cu brânză telemea și cartofi

Creata de Maria · 451 afisari