Colținași cu brânză telemea și cartofi
Colținași cu brânză telemea și cartofi

Colținași cu brânză telemea și cartofi

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Paste   943 afisari
 943 afisari

Ingrediente

Pentru cocă:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • apă

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză
  • 200 g cartofi fierți
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • 100 g unt pentru uns colțunașii

Mod de preparare

Pentru cocă:

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varful unui cutit pana se încorporează toată făina.

Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă. Coca obținută se frământă cu mâna până nu se mai lipește de degete și nici de planșetă.

Când e gata, se întinde o foaie subtire pe planșeta presărată cu faina.

Foaia se taie in pătrate de 5/6 cm sau se decupează discuri cu un pahar sau cu o formă specială din tablă sau plastic.

La mijlocul acestora se pune umplutura respectivă, iar marginile se lipesc, dandu-li-se forma triunighiulară sau de semilună etc.

Coltunasii astfel obtinuti se fierb circa 10/15 minute in apă cu sare.

În coca pentru colțunasi nu se pun ouă multe pentru că se întăresc și împiedică lipirea marginilor.

Se pot adaugă la cocă și 20-30 ml ulei sau unt sau 50 g cartofi fierți dați prin răzătoare.

Pentru umplutură:

Cartofii fierți se trec impreună cu brânza prin sită sau se dau prin mașina de tocat, se adaugă gălbenușurile, se amestecă și se umplu pătratele de cocă.

Se fierb în apă multă, într-o cratiță largă, cu capac 10-15 minute.

După ce s-au pus colțunașii la fiert, în apa clocotită, se amestecă imediat cu o lingură de lemn sau cu o lopățică pentru ca să nu se lipeacă între ei, apoi se scutură cratița ca să nu se lipească de fund, se acoperă cu un capac și din momentul când colțunașii s-au ridicat deasupra apei se țin la fiert încă 5-6 min.

Când sunt fierți, colțunașii se opărăsc cu unt și se servesc fierbinți.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Creata de Maria · 959 afisari
Coltunași umpluți cu varză călită

Coltunași umpluți cu varză călită

Creata de Maria · 1.5k afisari
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Creata de Mirela · 2.6k afisari
Linguine cu ierburi aromatice

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Retete cu aceleasi etichete
Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Chiftelute de miel cu tagliatele si pesto

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Coltunași umpluți cu varză călită

Coltunași umpluți cu varză călită

Creata de Maria · 1.5k afisari
Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Colțunași umpluți cu brânză de vaci și smântână

Creata de Maria · 959 afisari