Sangria este o băutură pe bază de vin, care se servește la aproape orice restaurant sau terasă din Spania și Portugalia.
Un amestec de vin, fructe proaspete, suc de portocale, miere sau un sirop simplu, un pic de lichior, acest puternic cocktail citric poate fi preparat pentru o singură persoană sau într-un bol de punci din care să servească mai mulți.
1/2 ceasca fructe de padure
1/2 bucata portocala fara sambrui sau coaja
1/2 bucata lamaie fara sambrui sau coaja
1/2 ceasca apa minerala gazoasa
4 linguri miere
1/2 cana vin rosu la alegere
1 cana cuburi de gheata
frunze de menta, pentru ornare
Amestecă toate ingredientele într-un blender şi serveşte în pahare de vin roşu, garnisite cu felii de portocală sau lămâie.
Orice rețetă ai folosi sau ai inventa, sfatul este să o pregătești în avans, ideal cu o zi înainte de servire, cât să aibă timp să se răcească și să se amestece bine peste noapte. Apoi, cu câteva ore înainte de a o consuma, toarn-o într-un vas în care adaugi cuburi de gheață și fructe proaspete.