Clatitele de cartofi sunt gustoase, usor de preparat si foarte bune ca desert pentru copilasi.
Ingrediente
- 3 cartofi albi
- 150 ml lapte clocotit
- 250 g făină
- 3 ouă
- 1 pahar mic iaurt bine închegat
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
- Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute.
- Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.
- Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, şi mărar fin tocat.
- ce poate fi mai gustos ??
- clatite delicioase !
super !!