Înalte și pufoase, aceste clătite americane sunt perfecte. Și dacă le pui un topping cu frișcă și fructe, sunt nemaipomenite.
Ingrediente
- ¾ cană de lapte
- 2 linguri de oțet alb
- 1 cană de făină
- 2 căni zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- 1 ou
- 2 linguri de unt, topit
- Ulei
Mod de preparare
- Combină laptele cu oțetul într-un bol și lasă-l să respire timp de 5 minute.
- Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol mare. Bate ouăle și pune-le în laptele cu oțet. Toarnă amestecul peste celelalte ingrediente și amestecă bine totul cu un tel.
- Încălzește o tigaie la foc mediu și stropește-o cu puțin ulei. Toarnă 1/4 cană de amestec în tigaie și gătește fiecare clătită americană până ce apar bule la suprafață. Întoarce-le și pe parteaclatite, clatite americane, cealaltă până devin puțin maronii.