Ciuperci umplute ardelenești
Ciuperci umplute ardelenești

Ingrediente

  •  1 kilogram ciuperci
  •  300 g  carne  de porc
  •  30 g orez
  • 150 g smântână
  • 150 g ceapă
  • 50 g făină
  • Boia de ardei
  •  125 G untură
  •  20 grame pătrunjel
  •  20 g mărar
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță, se spală ciupercile și se mărunțesc codițele. Carnea se spală și se dă prin mașina de tocat sau prin robot.

Ceapa se călește în 60 g de unt, după care se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, verdeața tocată mărunt și cozile de ciuperci.

După ce se prăjesc se adaugă orezul fiert separat.

Se amestecă totul bine și se umplu ciupercile cu respectiva umplutură.

Se pune la cuptor o jumătate de o oră.

În restul de untură se călește făină, se adaugă Boia și se stinge cu smântână și eventual zeamă de carne sau lapte. Se servesc ciupercile cu sosul fierbinte turnat deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca
Piept de rata cu sos de zmeura

Piept de rata cu sos de zmeura

Creata de Trulio · 25 afisari
Praz umplut cu carne

Praz umplut cu carne

Creata de Maria · 99 afisari
Pui parizieni

Pui parizieni

Creata de Maria · 104 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 3.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Creata de Elena · 3.6k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Creata de Senin · 3.7k afisari
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 3.6k afisari