Ciuperci gratinate
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Reteta postata de Maria  · 
Maria     Garnituri   364 afisari

Ingrediente

  • 800 g ciuperci proaspete
  • 150 g unt
  • 100 g făină
  • 1/4 l unt
  • 1 pahar de zeamă de la ciuperci
  • 3-4 ouă
  • piper
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Cipercile se curătă și se taie. Se pun în puțină apă cu sare și piper și o lingură de zeamă de lămâie și se fierb înăbușit, acoperite cu capac 23-30 min.


Între timp, din făină, unt și lapte se prepară un sos gros, care se fierbe pe plită până de îngroașă, după care se dă la o parte să se răcească.


În sosul răcit se adaugă gălbenușurile, pe rând, ciupercile, sare, piper și la urmă albușurile bătute spumă.


Compoziția obținută se adaugă într-o formă unsă cu unt și presarată cu pesmet și se introduce în cuptor, lăsându-se până se rumeneșete frumos.


Ca să fie mai picantă se pot adăuga în compoziție 100 g brânză telemea sau cașcaval ras.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Piure de urzici

Piure de urzici

Creata de Marioara Silvia · 1.6k afisari
Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Creata de Marioara Silvia · 1.6k afisari
Pate de linte

Pate de linte

Creata de Marioara Silvia · 1.5k afisari
Salată caldă de cartofi

Salată caldă de cartofi

Creata de Silvia · 2.1k afisari