Ciuperci gratinate
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Garnituri   1.7k afisari
 1.7k afisari

Ingrediente

  • 800 g ciuperci proaspete
  • 150 g unt
  • 100 g făină
  • 1/4 l unt
  • 1 pahar de zeamă de la ciuperci
  • 3-4 ouă
  • piper
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Cipercile se curătă și se taie. Se pun în puțină apă cu sare și piper și o lingură de zeamă de lămâie și se fierb înăbușit, acoperite cu capac 23-30 min.

Între timp, din făină, unt și lapte se prepară un sos gros, care se fierbe pe plită până de îngroașă, după care se dă la o parte să se răcească.

În sosul răcit se adaugă gălbenușurile, pe rând, ciupercile, sare, piper și la urmă albușurile bătute spumă.

Compoziția obținută se adaugă într-o formă unsă cu unt și presarată cu pesmet și se introduce în cuptor, lăsându-se până se rumeneșete frumos.

Ca să fie mai picantă se pot adăuga în compoziție 100 g brânză telemea sau cașcaval ras.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cannelloni cu roşii şi brânză

Cannelloni cu roşii şi brânză

Creata de Bogdan · 879 afisari
Icre de fasole

Icre de fasole

Creata de Maria · 643 afisari
Bezele cu nuci

Bezele cu nuci

Creata de Maria · 1.1k afisari
Ciuperci cu usturoi si branză

Ciuperci cu usturoi si branză

Creata de Lorena · 2.5k afisari